ONEST Cosmetics - Review


Vitajte! 


Keď mi ONEST poslali niektoré ich produkty na testovanie bola som neskutočne nadšená. O to viac som sa tešila na tento článok, pretože už po pár dňoch používania a testovania tejto českej prírodnej kozmetiky,  som vedela, že si u mňa prečítate samé chvály a som rada, že vám môžem o nej zopár slov napísať. 


Ich produkty priam dýchajú kvalitou, a to je základ. Čisté zloženie prodktov naznačuje, že v nich nenájdete žiadne parabény, parafíny, toxické konzervanty, vazelínu či iné. Vyrábajú sa ručne a komplet celý proces prebieha u našich českých susedov. Kombinujú poctivé suroviny a remeselnú výrobu, z čoho vzniká tá pravá kvalita. K minimalistickým obalom a dizajnu snáď nemám ani čo dodať. Krása! 


ONE FACE CREAM

Začnem hneď týmto krásavcom. Naša pleť je, obzvlášť, v zimnom období veľmi suchá. No a čo pre ňu môžeme preto urobiť? Okrem toho, že je dôležité udržiavať pravidelný pitný režim, tak by sme si mali zaobstarať kvalitný pleťový kém s obsahom morských rias, ružovej vody či výživných olejov. A tento taký je. Už hneď som si všimla, že vôbec ho nepotrebujete naniesť obrovské množstvo na to, aby pleť hĺbkovo hydratoval. Obsahuje napríklad komplex mikrorias, olej zo semien moringy, extrakt z plodov ruže šípovej, olej z makadamiových orechov, kyselinu hyaluronovú alebo extrakt z chlorelly vulgaris, ktorá zabezpečuje širokospektrálnemy prebiotický účinok


Keď som ho prvýkrát otvorila, tak som nemala pocit, že by bol nejak výrazne ľahší, ale pri priamom porovnaní je o dosť (o dosť) ľahší a menej mastný a nezanecháva takmer žiadny film. Tým, že jeho konzistencia je ultra jemná, tak sa dobre vrství a nikdy sa mi nestalo ani to, že by žmolkoval (to si mi už zopárkrát prihodilo pri nanesení krému v kombinácií s olejom alebo sérom). Úžasne sa vpije, skvele zvláčňuje, hydratuje a pleť vyzerá tak spokojne. Naozaj je pekne hladučná celý deň. A je skvelý aj pod make up. 😉


Nájdete tu


Použitie: Aplikujte na vyčistenú pleť 2x denne (ráno a večer). 


ORIGINAL FACE OIL 

Pleťový olej som začala používať asi tak rok a pol dozadu a musím tvrdiť, že nie je olej ako olej. Ako náhle obsahuje nejaké "nežiadúce" ingrediencie, vie narobiť problémy. Ale takto to býva s akýmkoľvek produktom. Tento liftingový olej je 100% prírodný a super výživný. Pleť dokonale regeneruje, rozmazná a zvláčni. 


Medzi hlavné ingrediencie patrí: chlorofyl (pôsobí ako silný antioxidant a obnovuje jas pleti), plamatka zelená (spevňuje a vyhladzuje pleť), riasa wakame ( pôsobí ako "vyrovnávač" hladín hydratácie) či koenzým q10 (dôležitý pre vznik energie v našich bunkách a zároveň ochraňuje bunky pred predčasným starnutím a toxínmi). Okrem toho je tam super výživný a zvláčňujúci squalen zo zelených olív, ktorý zabezpečuje pevnosť a pružnosť pokožky. Konzistenciou je olej veľmi ľahký, celkom tekutý, ktorý sa však skvele a rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film. Vonia čisto olejovo, a to je tá snáď najkrajšia vôňa. Skoro by som zabudla, aj fľaštička je veľmi pekná, dizajnová a elegantná, ako všetky obaly od Onest. Myslím, že sa nájde množstvo ľudí, ktorí ho budú milovať. Je vhodný pre všetky typy pleti. 


Nájdete tu


Použitie: Naneste 3-5 kvapiek na vyčistenú pleť alebo nanášajte spolu s krémom. 



REPAIR FACE CLEANSER (krémový cleanser)

Krémový cleanser môže veľa žien často odradiť a aj ja som sa mu nejaký ten čas vyhýbala. Bála som sa jeho účinkov. To značí, že aj v tomto prípade je potrebné, aby ste dbali na správne ingrediencie a zloženie. Vďaka ONEST som už asi po 2-3 dňoch zaznamenala veľmi príjemnú a výraznú zmenu. Nepreháňam! Najviac by som vyzdvihla ingrediencie ako kyselina hylauronová z červenej riasy, vďaka ktorej sa hydratácie zvyšuje a pokožka je odolnejšia voči škodlivým látkam. Obsahuje aj morskú soľ, kvety ibišteka a, veľmi dôležitú ingredienciu, antibakteriálne fermentované probiotiká. O probitotikách som písaha už v starostlivosti o vlasy (článok nájdete tu) a tentokrát sa to týka aj pleti, ktorá by nemala byť žiadnou výnimkou. Podporujú zdravú pleťovú mikroflóru a posilňujú imunitu pokožky. 

Čo sa týka konzistencie, je extrémne jemný, nepenivý, šetrný k pleti, svieži, dokonale hydratuje a pleť je po použití ako detská pokožka. Achh, áno, a neskutočne vonia! 


Nájdete tu.


Použitie: Aplikujte ráno a večer na suchú pleť a krúživými pohybmi si ju dôkladne premasírujte. Krásne tak prenikne do pokožky a vyživí ju. Následne opláchnite teplou vodou. 


REFRESH FACE CLEANSER (gélový cleanser) 

Podobne ako krémový cleanser aj tento gélový obsahuje všetky spomenuté ingrediencie. Avšak, oproti krémovému neobsahuje oleje, čo pre niekoho môže byť tiež veľké plus. Opäť, je ľahký a veľmi jemný. Nakoľko moja pleť je miestami aj suchá, bála som sa, aby mi ešte viac pleť nevysušili. No práve naopak, k pleti je veľmi šetrný a vonia nádhernene po ružiach. 


Gélový cleanser pení len minimálne, na navlhčenej pleti tak trochu „mizne“. Pracuje sa s ním naozaj veľmi dobre, pleť skutočne hĺbkovo vyčistí, nie je mastná, zanecháva príjemný pocit na tvári a nie pocit "scvrknutosti". Ani po tomto produkte som nezaregistrovala žiadne začervenanie či iné alergické reakcie, takže si myslím, že ho môžu v pohode používať aj ženy a dievčatá s citivejšou pleťou.


Nájdete tu.


Použitie: Aplikujte ráno a večer na vlhkú pleť a krúživými pohybmi si ju dôkladne premasírujte. Krásne tak prenikne do pokožky a vyživí ju. Následne opláchnite teplou vodou. 


BALANCE FACE MASK

Pred pleľovými maskami mám mierny rešpekt. Často sa stalo, že ma po aplikácií masky štípala tvár alebo sa mi vyhodili na tvári nepríjemné vyrážky, pretože moja pleť býva aj celkom citlivá. V minulosti som mala obzvlášť zlú skúsenosť s detoxikačnou a zmatňujúcou maskou od značky L'Oréal. Práve preto som sa im vyhýbala. Avšak, prvým krokom je hneď uvedomiť si, aké dôležité je zloženie a kvalita. Áno, ja viem, už som to písala. 

Zloženie je skutočne excelentné. Obsahuje aktívne bambusové uhlie, ktoré na pleti pôsobí veľmi príjemne. Vďaka zloženiu pleť nie je iba hĺbkovo vyčistená, ale aj vyživená. Zinok, obsiahnuty v produkte, navyše,  podporuje hojenie, preto sa nemusíte obávať zbytočného začervenania alebo prílišnej precitlivosti (ako to bolo v mojom prípade). Nájdete tam aj extrakt z koreňa zázvoru, zelený a biely íl, medovkovú vodu či polymér z morskej riasy. Zaručujem vám, že po tejto maske sa budete cítiť super fresh, oddýchnuté a pleť bude hĺbkovo regenerovaná a hydratovaná. Nemôžem nič vytknúť. 


Nájdete tu


Použitie: Masku aplikujte tak 1x za týždeň, kedy si doprajete naozaj hĺbkové čistenie. Naneste ju na vyčistenú pleť, nechajte pôsobiť 5-15 minút a následne opláchnite teplou vodou. 



Prírodné, minimalistické, ale účinné produkty. Také sú. Každý jeden produkt, ktorý som vyskúšala, je niečím výnimočný a každý si zaslúži osobitnú pozornosť. Každý je dokonale premyslený a poskytuje pleti to, čo naozaj potrebuje. A za to si ONEST zaslúži veľký potlesk. Dúfam, že som vám aspoň trochu uľahčila rozhodovanie, ak rozmýšľate nad kúpou, pretože 100% stoja za to! 





2 komentáre

  1. Značka ma akosi zatiaľ minula a počujem o nej prvýkrát; ale kombinácia minimalistického vzhľadu, lokálnosti a čistého zloženia si ma hneď získala, takže určite pozriem na ich eshop 😍😍

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK — "Krása" řezaných květin a co se za ní skrývá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ONEST je úplne skvelá kozmetika! Veľmi veľmi odporúčam a som si istá, že každý si tam niečo nájde. :))

      Odstrániť

simplicité