Prečo Používať Probiotiká V Starostlivosti O Vlasy?

Vitajte pri novom článku! 💕


Začnime hneď zhurta, pretože dnes to bude skutočne zaujímavé a máte sa na čo tešiť. 


Milujem, keď mi voňajú čerstvo umyté vlasy! A vy? No čo ak by vám niekto povedal, že vo vašom šampóne na vlasy alebo kondicionéri sa nachádzajú bakrérie? S najväčou pravdepodobnosťou by ste ho vyhodili do koša a drhli vlasy s niečím iným. Francúzska kozmetika Gallinée má na to úplne iný názor, keďže z 50% ju tvoria práve baktérie. Ale pozor, dobré baktérie! 😉



Najväčší ľudský orgán nášho tela, koža, je domovom miliónov baktérií, húb a vírusov, ktoré tvoria mikrobióm kože. Hrajú podstatnú úlohu pri ochrane voči napadnutiu patogénmi, pri tlmení zápalu, ale aj pri zlepšovaní imunitného systému. Vyvážený mikrobióm je teda kľúčom k dobrej a zdravej pokožke, a preto tieto dobré baktérie našu pokožku chránia. Tak, ako je dôležité mať zdravé črevo, tak je dôležité mať aj zdravú pokožku. A to, čo váš mikrobióm potrebuje najviac, sú zdravé baktérie. Naše črevo potrebuje probiotiká a prebiotiká, no čo naša pokožka? Ona potrebuje presne to isté!  Naša pokožka je zložená z tisícov dobrých baktérií, ktoré tvoria ochrannú vrstvu nazývanú mikrobióm. Ak sa mikrobióm stane nevyváženým alebo sa naruší, potom je pokožka zapálená a citlivá. Prebiotiká, probiotiká a kyselina mliečna sú vynikajúce látky podporujúce zdravý rast baktérií aj na pokožke, a presne o to sa v Gallinée usilujú.  

Gallinée je predovšetkým o prírodnej starostlivosti a v ich ponuke nájdete aj pleťovú starostlivosť. Keďže tento článok vznikol v spolupráci s ANEMONE, vybrala som si vlasovú starostlivosť, ktorá ma vždy fascinovala. Preto ma veľmi teší, že si dnes "povieme" niečo viac o celkovej výžive našej koruny krásy. 


Pro, pre & postbiotiká


Hlavným konceptom tejto značky je, povedala by som, zodpovednejšia starostlivosť. 


PROBIOTIKÁ: Pokiaľ ide o najpresnejšiu definíciu, probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré udržujú naše telo zdravé. Môžeme ich tiež nazvať „dobré baktérie“, ktoré sme spomenuli na začiatku. Tie, ktoré nájdete v kozemtike Gallinée, sa nazývajú Laktobacily. Sú najbežnejším probiotikom a tiež jedným z najzdravších. Posilňuje mikrobióm pokožky a poskytuje úľavu pri rôznych stavoch citlivej pokožky.


PREBIOTIKÁ: Sú potravou pre probiotiká, dobré baktérie. Ich cieľom je kŕmiť dobré baktérie, ktoré už žijú na našej pokožke a v našom vlastnom bakteriálnom ekosystéme. Sú skvelé na posilnenie mikroflóry pokožky, čím podporujú jej zdravie. V týchto produktoch nájdete prebiotiká pochádzajúce napríklad z čakanky či repy. 


POSTBIOTIKÁ: S postbiotikami sa, pravdupovediac, nestretávame až tak často. Sú to však "odpadové produkty" dobrých baktérií alebo probiotík, ktoré pomáhajú regulovať zloženie prirodzeného bakteriálneho ekosystému pokožky. V spoločnosti Gallinée používajú kyselinu mliečnu, ktorá je zodpovedná za vytvorenie dokonalého prostredia pre mikrobióm pokožky a má zároveň príjemný zjemňujúci účinok na pokožku. 



Sérum na vlasy a pokožku hlavy


Osobne som vlasové sérum nikdy nepoužívala. Postupom času som prišla na to, že tak, ako sa staráme o svoju pleť či telo, tak by sme sa mali starať aj o naše vlasy. No a čo by mal taký vlasový rad produktov obsahovať? Dbajte predovšetkým na kvalitný šampón, kondicionér, masku, sérum, olej a taktiež šetrný produkt, ktorý váš vlas ochráni pred tepelnou úpravou (fénovanie, žehlenie,...). 


Teraz si však trochu predstavme spomínané sérum. Na trhu existuje veľa druhov a značiek vlasových sér, ale skôr ako si jednu vyberiete (ehmm, rozhodne Gallinée), je dôležité pochopiť mechanizmus vlasového séra. Kvalitné sérum na vlasy zabraňuje zamotaniu vlasov, robí ich jemnými, leskými a hlavne zdravými. Vlasové sérum tiež chráni vaše vlasy pred škodlivými účinkami slnka, znečisťujúcich látok a iných škodlivých chemikálií. 



Keďže Gallinée prišla ako prvá s prebiotickým radom vlasovej staroslivosti, aj toto sérum, ktoré je, mimochodom bez oleja a je obohatené o fermentovanú ryžovú vodu, obsahuje unikátny komplex prebiotík a postbiotík. Zaujímavosťou je, že už stáročia je dokázané, že práve fermentácia, resp. fermentovaná ryža sa používa na umývanie vlasov a tváre. 


Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že pokožka hlavy je upokojená, zmierňujú sa pocity svrbenia a podráždenia a vlasy sú navyše jemné a ľahlo sa rozčesávajú. 😊


A jeho výhody? Je kompletne: 

- bez sulfátov 

- bez mydla

- bez mikročastíc

- bez farbív 

- bez oleja

- bez silikónov 

- dermatologicky testované 


Použitie: Sérum nastriekajte na umyté a uterákom vysušené vlasy, nechajte pôsobiť 1 minútu a následne opláchnite studenou vodou. 


Nájdete tu


Ukľudňujúci čistiaci krém na vlasy 


... ktorý môžete použiť aj ako šampón. Našou spolločnou túžbou je to, že chceme zabrániť vysušovaniu a lámaniu vlasov. Naopak, chceme im dodať lesk a správnu výživu, aby vyzerali ako skutočná "koruna krásy".


Keď som s prvýkrýt umyla vlasy s pomocou tohto čistiaceho krému, neverila som, že to môže fungovať ako klasický šampón. Vôbec nepenil a nevedela som, či mu môžem dôverovať. Môj názor sa však výrazne zmenil. Prečo? Okrem toho, že moje vlasy boli, samozrejme, hĺbkovo premyté, tento čistiaci krém zabezpečil, že sa vlasy jednoducho rozčesávali, akoby som použila kondicionér. Je teda vhodný aj na rozčesávanie nezdolných chuchvalcov a krepovitých vlasov, s ktorými, nuž, bojujeme. 


Tradičné "drogerkové" šampóny a kondicionéry vám môžu spôsobiť častejšie umývanie vlasov kvôli zvýšenej produkcii kožného mazu. Tá je zároveň spôsobená množstvom prísad, ako sú tradičné povrchovo aktívne látky a sírany. Mikrobióm pokožky hlavy hrá rozhodujúcu úlohu pri regulácii mazu a ak je nevyvážený, môže viesť k svrbeniu, lupinám a dokonca aj k vypadávaniu vlasov. Túto starostivosť by sme preto vôbec nemali spochybňovať. 



Tento jemný nepenivý upokojujúci čistiaci krém obohatený o vodu z fermentovanej ryže a jedinečný prebiotický komplex však žiadne sírany neobsahuje, a vďaka prebiotikám pomáha podporovať mikrobióm pokožky hlavy. Pokožku vlasov nedráždi, nezaťažuje a nespôsobuje žiadne svrbenie, ktoré má občasne trápilo.


Použitie: Naneste na korene vlasova vmasírujte do pokožky. Následne aj do dľžok vlasov Nechajte pôsobiť dve minúty, potom opláchnite.


Tento čistiaci krém sa odporúčame striedať s normálnym šampónom. Pri používať raz alebo dvakrát týždenne namiesto bežného šampónu, si všimnete, že vaše vlasy nebudú mastnieť oveľa menej.


Nájdete tu


Maska na vlasy


Prevažná väčšina žien si vlasy farbí, čo ich kvalite a zdraviu neprospieva. Poškodzuje ich príliš časté umývanie, používanie fénu, kuliem alebo vlasových žehličiek. Ak vlasy tepelne upravujete, je veľká pravdepodobnosť, že sú suché, lámu sa a sú bez života. Základom je používať kvalitnú vlasovú kozmetiku, vysušovať vlasy opatrne a pokiaľ možno prirodzenou cestou. Maska na vlasy je preto produkt, ktorý by ste pri starostlivosti o ne nemali vynechať. Vďaka silnejším účinkom ​​zanecháva vlasy dlhšie zdravšie. 


Tento krémový skvost sa nádherne rozpustí vo vlasových vláknach a vyhladí ich bez toho, aby ich zaťažoval. Vďaka obsiahnutým kultúram je prípravok schopný regenerovať vlas zvnútra, nie iba na povrchu, čo je obrovské plus. Koľko podobných masiek takto nefunguje, však? Konzistencia je ľahučká, no napriek tomu skvele funguje a vlasy bohate vyživí a upokojí pokožku hlavy. 


Nie je pritom potrebné aplikovať veľké množstvo, no potrebné je vedieť ju aplikovať správne. Prečo? Pretože po čerstvom umytí sú vlasy úplne čisté a ich póry sú otvorené. Z toho dôvodu sú tiež viac prístupné vstrebávaniu liečivých účinkov, ktoré maska na vlasy má. Bezsulfátové a dermatologicky testované produkty, ako je tento, vám skutočne zaručia kvalitnú starostlivosť a zdravý vzhľad vašej korunky. 😇   


Použitie: Masku som naniesla na vlasy umyté ukľudňujúcim čistiacim krémom, nechala pôsobiť cca 3 minúty a opláchla. 


Nájdete tu



Tak, poďme si to pekne zhrnúť

- probiotiká a prebiotiká v starostlivosti o pleť či o vlasy pomáhajú chrániť a podporovať zdravé baktérie, pomáhajú bojovať proti zlým baktériám a udržiavajú prirodzený mikrobióm

- posilňujú odolnosť 

- obnovujú zdravý ekosystém

- navrácajú späť žiarivé a zdravé vlasy (či pokožku) 

- produkty značky Gallinée navyše nobsahujú žiadne syntetické vonné látky



Krásne a zdravé vlasy sú hlavnou ozdobou každej ženy, a preto je potrebné sa zamyslieť nad tým, aké kozmetické prípravky na vlasy používate. V súčasnosti existuje celý rad kozmetických prípravkov, ktoré sa o ne môžu starať, no často nevieme, aké sú tie správne. Aby bol efekt čo najväčší, je nutné vybrať správnu starostlivosť, a preto som aj ja zvolila Gallinée. 


Túto značku s dôrazom na kvalitu a výživu vlasov rozhodne odporúčam a pozývam vás nakuknúť aj do ďalších zaujímavých kútov, kde skrýva nielen vlasové zázraky, ale aj tie pleťové. 😉 








Zverejnenie komentára

simplicité