Raspberry Energy Bites


Ahojte! 

Tento recept je práve tým, ktorý ma nikdy neprestane baviť. Je to vďaka krátkemu času, ktorý si vyžaduje, ale hlavne kvôli rozmanitosti ingrediencií, ktoré môžete donekonečna meniť podľa toho, čo máte radi. Raw guličky sú skvelou voľbou, ak chcete nahradiť nezdravé lákadlá niečím naozaj výživným a prospešným pre naše chuťové bunky. Hodia sa takmer na každú príležitosť a v prípade, že nestíhate, nemusíte vymýšľať nič komplikované. 

Ako som spomenula, suroviny môžete obmienať a takto to skoro stále robím aj ja. Tentokrát som dala dokopy naozaj sviežu kombináciu, ktorej základom, ako inak, boli kvalitné ingrediencie z Nutivy. Úplne najradšej mám v tomto recepte sušené ovocie bez pridaného cukru. Keď som vyskúšala spojiť datle spolu so sušenými banánmi, hneď som vedela, čo od seba netreba odlučovať. 😁 Ovsené vločky, orechy či kokos im dodajú množstvo vlákniny a zdravých tukov. Do cesta môžete primiešať aj napríklad chia semienka, ktoré im dodajú omega 3 a 6, vápnik či ďalšie dôležité minerály. 


Táto pochúťka je zároveň skvelá aj na Valentína, ktorý sa pomaly blíži. Môžete tak potešiť kohokoľvek s tak jednoduchým, no chutným receptom. Rozžiarte si aj tento deň. 💕


Ingrediencie: 

60 g  datlí 

30 g sušených banánov 

30 g kokosu

50 g lieskových orechov

50 g ovsených vločiek 

3-4 pl rozpusteného kokosového oleja (v prípade potreby viac)

½ čl vanilky 

1 pl citrónovej šťavy 

 

Na obalenie: 

Kokos

Malinový prášok 

 

Postup: 

1. Datle a sušené banány zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť približne 30 minút. 

2. Ovsené vločky a kešu orechy dáme do mixéra a rozmixujeme na múku. 

3. Pridáme kokos, namočené datle a banány, rozpustený kokosový olej, vanilku a rozmixujeme na hladkú lepkavú hmotu. 

4. Z hmoty vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v kokose a malinovom prášku. 

5. Skladujeme v chladničke. 


      


Dobrú chuť! 


                          

2 komentáre

simplicité