Testing My First Solid Perfume

Ahojte baby! 


Dnes sa vrhneme na ďalšiu recenziu, ktorá sa týka opäť parfému. Nie však hocijakého. Nie je to tad dávno, čo som na blog zavesila článok o parfémoch, ich vzniku, histórií a mnoho ďalšieho. Keďže parfémy sú bežnou súčasťou žien, na trhu sa stretávame s rôznymi inovatívnymi riešeniami., a preto bude tentokrát reč o tuhom parféme. Presne tak. 


Parfémy milujem! Sú so mnou takmer stále. Neviem si predstaviť deň bez akéjkoľvek vonnej zložky na pokožke. Parfémy sú taká moja “vanity” (márnosť), a o to viac ma prekvapil fakt, že aj tuhý parfém môže byť takto účinný. 


Keď cestujem, je pravda, že klasický striekací parfém v kozmetickej priehradke zaberie o niečo viac miesta. Elegantné mini variácie tuhých parfémov predsatvujú spôsob, ako obmedziť množstvo tekutín pri cestovaní lietadlom a sú obzvlášť praktické, keď si môžete zbaliť iba jednu príručnú tašku so 100 ml produktmi. Ušetria tak miesto pre ďalšie dôležité súčasti krásy ;). Tento nový kozmetický doplnok je preto veľmi veľmi vďačný pomocník. 



O'dore

No a teraz už o samotnej značke. Keď som prišla do kontaktu s vôňami O’dore, netušila som, že za jej vznikom stojí mladá, skvelá a talentovaná baba. Prišla s nápadom, ako vytvoriť niečo, čo ženám uľahčí skrášľovanie sa. 💕


Ako prvé chcem spomenúť to, že O’dore je súčasťou Eco - packing Alliance. To znamená, že každou objednávkou na e-shope sa vysadia stromy v oblastiach núdze. Celý koncept začky teda zdôrazňuje životné prostredie a zameriava sa na ekologické balenie, ktoré ho nezaťažuje.


Keďže som za minimalizmus, balenie ma aj svojím vzhľadom veľmi potešilo a dávam mu veľké PLUS. Komplet balenie je vyrobené z papiera (okrem iného sa nemusíte báť, že sa vám rozbije), čo pomáha eliminovať tie naše často spomínané plasty. A to je predsa skvelé, nie?!   


Žiaden z produktov neobsahuje: 

  • syntetické vonné látky
  • ropné deriváty (parafíny, atď.)
  • silikónové oleje a deriváty
  • geneticky modifikované ingrediencie


Tuhý parfém Flower Rain


V jednoduchosti je sila. Od svojej vône očakávate, že príjemne splynie s vašou pokožkou a poskytne vám decentnú, elegantnú vôňu po celý deň. Ak zárovaň tastávate názor, že menej môže byť viac a rozhodne netúžite voňať ako každá druhá. 


Ako už viete, nemám rada sladké vône, no táto kvetinovo-ovocná mi dokonale sadla. Je plná ženskosti, neskutočne svieža, nežná a čistá vôňa. Nie je príliš aromatická, ako by ste možno pri tuhých parfémoch, no stále krásna. Výsledok je minimalistický, elegantný a veľmi čistý. Od pižmového základu po čerstvé kvetinové tóny, je tento parfém ozajstným skvostom. Musím povedať, že hneď, ako som vôňu dostala, som sa do nej zamilovala. 


                                      


Konzistencia je obzvlášť pri tuhých parfémoch veľmi dôležitá. Nechceme, aby nám zanechávala fľaky ani nič podobné. Konzistencia týchto parfémov je však úžasne je krémová, príjemná na rozotretie a dlhotrvajúca. Možno by ste očakávali, že kvôli vonným olejom zanechá na pokožne práve mastný film, no opak je pravdou. Jeho premakané zloženie má skutočne dobrú vstrebateľnosť. Tuhý parfum je navyše povahou určený na to, aby zostal na povrchu pokožky a neprenikal cez oblečenie, ako to chtiac-nechtiac robia striekacie parfémy. No a tiež obrovským bonusom je, že sa hodí na takmer každú príležitosť. Zloženie je šetrné k pokožke, nevyvoláva alergické reakcie a je vhodný aj pre ľudí s obzvlášť citlivou pokožkou. 


Zloženie


Zvyknete si vyberať parfémy podľa značky? Alebo uprednostníte meno parfuméra? Čo tak farba flakónu? Je pravda, že si svoje vône občas vyberáme tak trochu špecifickým spôsobom. Ale úplne najjednoduchší je výber parfémov podľa zložiek. 


Flower Rain od znažky O’dore obsahuje tieto zložky: 

  • svieži pomaranč
  • pivoňka
  • lotos 
  • magnólia 
  • biele kvety
  • pižmo


Napríklad taký pomaranč vám pomôže sa upokojiť a pivoňka je zasa považovaná za najstaršie a najdôležitejšie rastlinné liečivo, ktoré môže uvoľniť svalové kŕče, pôsobí ako antioxidant alebo pomáha pri nespavosti a úzkosti. 


Nájdete tu


Nanášanie 


Najprv naneste parfém na prsty a jemne rozohrejte. Tuhý parfém je však najlepšie aplikovať na pulzné body - za ušami, vo vnútri lakťa a na zápästiach - aby sa vôňa aktivovala. 


Môj tip: Najskôr naneste menšie množstvo hydratačného krému, aby ste zaistili vôňu a predĺžili jej životnosť. 


Parfém Flower Rain vydržal na mojej pokožke niekoľko hodín, čo je úplne super, pretože nemám rada, ak vôňa vyprchá po pár minutách. Nedáva mi to zmysel. Môžete ho však používať kedykoľvek a vrstvu niekoľkokrát obnoviť. 



Ak chcete pri nakupovaní pefémov zvoliť udržatelnejšiu cestu a lepšie sa rozhodnúť, značka O’dore ponúka jedinečný spôsob, ako na to. :) Príťažlivú vôňu vždy ocení aj vaše okolie, pretože sa dá používať denne a absolútne nič ňou nepokazíte. 


Tento voňavý módny doplnok je, samozrejme, vhodný aj ako darček, takže pri výbere nebude mať žiaden problém. 


Slovko na záver


Jedna z najväčších ikon sveta módy, návrhárka Coco Chanel, kedysi vyhlásila: „Parfum je neviditeľný, ale nevyhnutný a nenahraditeľný módny doplnok. Avizuje, kedy žena prichádza, a pripomína, kedy odišla.“


Nezabudnite navštíviť ich e-shop, kde nájdete aj ďalšie voňavé skvosty. 😊


Zverejnenie komentára

simplicité