Homemade Raffaello Coconut Balls




"Raffaello, more than a thousand words."

Spomínate si na tento slogan? 

Hmmm… Tieto homemade kokosové guľky Raffaello… patria snáď medzi najlepšie sladké dezerty vôbec! A sú také jednoduché na výrobu! Vedeli ste to? 

Poďme si napísať pár slov z ich histórie. Raffaello je cukrovinka vyrobená z kokosových orechov a mandlí, ktorú taliansky výrobca Ferrero uviedol na trh v roku 1990. S dedičstvom pochádzajúcim z tradičného a tvorivého sveta „talianske pečivo“ bola Ferrero odhodlaná priniesť potešenie z talianskeho pečiva alebo „pasticcini“ aj do domácností po celom svete. Uznávaná excelentnosť talianskeho pekárskeho priemyslu bola spojená s odbornými znalosťami spoločnosti Ferrero, a tak vzniklo božské Raffaello. 

A vlastne je tu vôbec niekto, kto si v skutočnosti nerád pochutná na sladkých Raffaello balls?

Klasický dezert obsahuje oblátku, ktorá je plnená krémom z bieleho mlieka a bielymi blanšírovanými mandľami. Je obklopená kokosovou vrstvou s čokoládovým poťahom. Obsahuje však laktózu, takže Raffaello je nevhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou na laktózu.

Tentokrát som sa ale rozhodla Raffaello dezert pretvoriť na o niečo zdravšiu verziu a pridala som aj makové mlieko, ktoré však až tak cítiť nebolo. Chápem, ale nebojte sa. Usúdite, že chutia rovnako skvele! Ak Raffaello zbožňujete, aj tieto vegan kokosové guľky sa stanú vaším obľúbencom. Je to rýchly dezert, ktorý vás nebude nudiť, a aj keď sa pokazí, budete si lízať prsty pokryté kokosom. 😉

Tento dezert je: 
- vegan 
- bez lepku
- bez laktózy 
- homemade 
- jednoduchý na prípravu 



Myslím si, že jednoduché dezerty bez pečenia a iba s niekoľkými prísadami ocení mnoho z vás. Rovnako ako tieto domáce guľky Raffaello. Okrem iného, sú ideálne na každú príležitosť. Dajú sa "zhĺtnuť" (doslova) ako snack, no pripraviť ich môžete aj na Narodeniny, Vianoce, Deň matiek, Deň otcov či iné oslavy. Nie je to super? 

Guličky takto vydržia niekoľko dní. Odporúčam ich skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Pred podávaním tak budú vždy pevné.  

Ingrediencie:

- 60 g pšena
- 2 lyžice javorového sirupu 
- 5 kopcových lyžíc kokosu + na obaľovanie
- kúsky mandlí (alebo iných orechov)
 
Postup:

1. Pšeno 3x sparíme vriacou vodou. Zalejeme ho rastlinným mliekom podľa svojho výberu a varíme 15-20 minút, kým nevznikne hustá kaša.
2. V polovici varenia pridáme javorový sirup, aby sa hmota nepripálila. Na konci pridáme strúhaný kokos, premiešame a odstavíme z ohňa. 
3. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme na dve hodiny do chladničky. 
4. Potom z hmoty tvarujeme guľôčky, do stredu každej dáme mandľu a obalíme v kokose. 


                                    


"Každý okamih je dokonalý na vyjadrenie vašej lásky a náklonnosti. Raffaello je dokonalý spôsob, ako dať svojim blízkym vedieť, koľko pre vás znamenajú."

S láskou Raffaello 💝






Zverejnenie komentára

simplicité