ÀLA PALLA Cosmetics - Review


Ahojte! Vitajte opäť na mojom blogu 💕


Dnešný článok bude zameraný na ďalšiu recenziu a tentokrát to bude kozmetická značka àla Palla. V rámci spolupráce som obdržala balíček s hydratačným pleťovým krémom a ďalšíme vzorkami, ktoré som testovala. Ak vás zaujímajú výsledky testovania, pohodlne sa usaďte, vezmite si šálku kávy a poďme na to 😉. 


ÀLA PALLA je slovenská značka, ktorá sa zameriava predovšetým na pleťovú a telovú kozmetiku. Všetky zložky a ingrediencie sú poctivo vyberané a schválené skvelými odborníkmi, a aj preto kozmetika javí známky Green Beauty, Eco Friendly, Vegan Friendly a Crueltyfree. Pozoruhodné je aj to, že najnovšie sa snaží ísť aj cestou “no waste”. Teší ma, že na slovenskom trhu vidíme čoraz viac značiek, pre ktoré sú podobné hodnoty dôležité a možno aj na prvom mieste. Táto kozmetika tak nepoužíva živočíšne deriváty, silikóny, parabény, umelé farbivá ani iné syntetické zložky, ktoré by mohli negatívne pôsobiť na ľudskú pokožku či planétu. 


Samotný dizajn a elegancia obalov je niečo, čo vás nadchne už pri prvom pohľade, a preto vás už ne nechcem dlho naťahovať. Poďme si ju spolu preskúmať a pozrieť na to, aké vzorky ku mne zavítali. 



Pleťová starostlivosť

Hydratačný pleťový krém


Každý deň je pleť vystavená nepriaznivým vplyvom ako UV žiarenie, stres či znečistené prostredie. Počas leta a najmä po ňom je extrémne vysušená a zaťažená slnkom. To najlepšie čo pre ňu môžeme urobiť je dopriať jej maximálnu hydratáciu. Ideálne je dodržiavať pitný režim a zadovážiť si aj kvalitný hydratačný krém. Ako už vyplýva z označenia, hlavnou úlohou hydratačného krému je hydratovať alebo, inak povedané, zvlhčovať pokožku. Hlavným testovacím produktom bol teda hydratačný pleťový krém. 



                                   

Úplne na úvod ma očarilo luxusné balenie a príjemná, nevtieravá vôňa čistoty. Hydratačný pleťový krém som si obľúbila aj najmä kvôli jeho ľahkej textúre a praktickému baleniu s pumpičkou. Vďaka ľahkej krémovej konzistencii  je veľmi príjemný, úžasne sa rozotiera a okamžite sa vstrebáva a vôňa je jednoducho úžasná. Boli dni, kedy som svoju “… care” zakončila práve týmto krémom, no boli aj dni, kedy som si na seba dala aj nejaký ten make-up. Musím tvrdiť, že je tiež skvelým podkladom pod make-up, no pozor, nezameňte si ho s hydratačným sérom, ktoré pod make-up nie je až tak vhodné. Zakaždým však bola moja pleť do hĺbky hydratovaná a vôbec som nemala pocit suchého stavu, s čím občas mávam problém. 


No a, samozrejme, hydratačný pleťový krém značky ála Pally je vhodný pre všetky typy pleti, poškodenú a suchú pleť, dehydrovanú pokožku. 


Čo sa týka zložiek, tak obsahuje: 


Ectoin - Ektoín® je to vlastne aminokyselina, ktorá sa v prírode primárne vytvára mikroorganizmami a slúži na jej ochranu pred teplom, silným UV žiarením a vysokými koncentráciami solí. Má tiež hydratačný, bariérový, stabilizačný a upokojujúci účinok na pokožku. Všetky tieto vlastnosti vytvárajú prísadu, ktorá nie je vhodná iba na starostlivosť o suchú a zrelú pokožku, ale tiež na citlivú pokožku. Táto zložka má “antibluelight” účinok, a teda chráni pleť voči pôsobeniu modrého svetla, ktoré spôsobuje starnutie pokožky. Modré svetlo je vyžarované hlavne smartfónmi, počítačmi, televízormi. Anti-bluelight a anti-pollution sú zároveň látky, ktoré sa stali súčasťou inovovaných receptúr kozmetiky àla Palla.  


Rovisome® HA s kyselinou hyalurónovou -  Kyselinu hyalurónovu sme si bližšie ešte nepredstavili, tak poďme na to aspoň takto v krátkosti. Prirodzene sa nachádza takmer v každej našej telovej bunke a udržuje vlhkosť. Je nevyhnutná na udržanie zdravého, sviežeho a mladistvého vzhľadu. Zlepšuje dlhodobú pevnosť pokožky, zabraňuje vzniku vrások a navracia pleti mladistvý jas. Práve preto je nevyhnutná v starostlivosti o pleť. 


Phytosolve® 8034 s vitamínom A - Vitamín A obnovuje tkanivo a spevňuje pokožku. Má schopnosť regenerovať kožné bunky, produkovať väčšie množstvo kolagénu, vyhladzovať vrásky a hlavne efektívne bojovať proti akné. Reguluje totiž aj tvorbu mazu a pomáha akné predchádzať. Je tiež veľmi prínosný pre ľudí s citlivou pleťou


Ďalej obsahuje olivový olej, konopný olej, vitamíny A, C, E a Aloe vera. Ako vieme, vitamín C slúži na jemnú rozjasnenie pokožky. Arganový, jojobový, šípkový, marulový, rakytníkový, konopný či makadamiový olej sú prírodné oleje, ktoré všeobecne prispievajú k hydratácií pokožky. Pleť zanechávajú pleť jemnú, hebkú a pružnú. Aloe vera podporuje regeneráciu kože, má protizápalové, antialergénne a stimulujúce vlastnosti. 


Použitie: Krém sa aplikuje ráno a večer. Je pravda, že ja si pleťový krém zvyknem aplikovať iba ráno. Mám pocit, že mojej pleti to takto vyhovuje omnoho viac, a to som skúšala už všeličo. V každom prípade ráno krém chráni pleť pred modrým svetlom a znečistením a večer dodáva pleti intenzívnu hydratáciu. 


Ak chcete naozaj luxusný hydratačný krém, ktorý navyše pleť výrazne vypne, neváhajte, už ste ho našli.


Nájdete tu.


Odličovacie mlieko


Ako som na začiatku spomenula, hydratačný pleťový krém plní svoju úlohu perfektne aj ako podklad pod make-up. Na odlíčenie som teda použila odličovacie mlieko opäť od značky àla Palla a musím priznať, že bez problémov odlíči aj vodeodolný make-up. Aby som bola úprimná, bála som sa mierneho pálenie alebo začervenanie, no po tomto odličovacom mlieku som nepociťovala žiadne pálenie. Bola celkovo skutočne veľmi spokojná. Napriek tomu, že mlieko vôbec nepení, make-up odlíči a za krátku chvíľu sa pekne vsiakne do pokožky. Už na prvý pohľad zlepší vzhľad suchej pleti, ktorú mám ja. A mohlo nasledovať dočistenie pleti micelárnou vodou. 


Nájdete tu



Micelárna voda 


Po aplikácia odličovacieho mlieka, nasledovala micelárna voda, ktorú som naniesla na tvár pomocou vatového tampónu. Táto vodička moju pleť absolútne nevysušila, a to je, myslím si, obrovské plus. Pri iných micelárnych vodách som mala často pocit ešte viac suchej pleti a nebolo to vôbec príjemné. Avšak, po aplikácií tohto produktu som mala skutočne pocit čistej a sviežej pokožky. Prizám sa, ako ďalší krom som krém už nepoužila a, myslím si, že to ani nebolo potrebné. Moja pleť bola ráno doslova žiarivá a stále pôsobila vyživene. Mala som pocit dokonale odlíčenej pleti bez akýchkoľvek zvyškov make-upu, nečistôt a pocitu suchej pokožky, ktorému by sme sa mali každá vyhýbať. 


Nájdete tu



Detoxikačná pleťová maska 


Potrebuje aj naša pleť detox? Áno, jednoznačne? Musíme ju zbaviť všetkých environmentálnych toxínov, ktorým sa v dnešnom svete nedá vyhnúť.


Pred pleťovými maskami mám trochu rešpekt. Zlú skúsenosť mám práve so značkou L'oreál, kedy ma po nanesení ich masiek pleť veľmi štípala. Následne sa vyhodili pupienky a vyrážky, z ktorých som nebola vôbec nadšená. 


Osobne si masky dávam zväčša ráno. Obzvlášť, ak si v ten deň nedávam make-up ani nič podobné, rada svojej pleti doprajem oddych prostredníctvom kvalitnej a hĺbkovej starostlivosť. 


Pri tejto maske som žiaden nepríjemný pocit nemala. Práve naopak. Maska na tvári neštípe a tvár je po nej hladká a jemná. Pomocou jemných mikročastív odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky, ktoré spôsobujú nevýrazný a navený vzhľad pokožky. Hĺbkovo vyčistí póry a pleti doplní potrebnú vlhkosť. Moja pleť bola preto hĺbkovo hydratovaná, prevoňaná, čistá, hladká a zároveň vypnutá. 


Nájdete tu



Sérum s vitamínom C


Ako si správne vybrať sérum s vitamínom C môže byť tak trochu výzva. Ak chceme, aby naša pleť vyzerala dobre (ktorá z nás neche), vitamín C je v tomto prípade veľmi potrebný. Ide o najdôležitejší vitamín pri regenerácii kože a ochrane pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia či dokonca nikotínu. Zvyšuje prirodzenú tvorbu kolagénu v derme, ochraňuje pokožku pred škodlivými vplyvmi slnečného žiarenia a zosvetľuje tmavé škvrny. Pravidelná aplikácia vitamínu C preto pokožku prirodzene omladí, zjemní a rozžiari.


Tento produkt obsahuje napríklad aj glycerín či ureu, čo pôsobí na pokožku zvhhčujúco a má rozjasňujúci efekt. Glycerín v kombinácii s ureou zvyšuje priepustnosť pleti v podmienkach dehydratácie a zlepšuje schopnosť ďalších hydratačných látok prenikať do pokožky. Ako neustále pripomínam, táto kozmetika vie, čo znamená hĺbková hydratácia. 


Nezabudnite však, že séra je potrebné aplikovať na vyčistenú pokožku, aby sa jeho účinné zložky mohli správne vstrebať. Krém aplikujte až potom, ako sa sérum úplne vstrebe.  



Rozjasňujúci pleťový krém 


Všetky mávame dni, kedy je naša pleť unavená a bez potrebného jasu. Kedy sme my unavené a vtedy nezaberá takmer nič. Napriek tomu chceme vyzerať dobre a sviežo. Ak aj počas takýchto dní túžite po pleti so žiarivým nádychom, nevynechajte tento rozjasňujúci krém. 


Obsahuje konopný olej za považuje za jeden z najúčinnejších a najsilnejších prírodných olejov, aké existujú. Je bohatým zdrojom mmega 3 a omega 6 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sú nesmierne dôležité pre zdravie pokožky. Konopný olej má tiež protizápalové a hydratačné účinky a bežne sa používa na kožné problémy, ako je akné, suchá pleť či poranenia kože. 


Už hňed po prvých použitiach som mala pleť sviežu, dobre hydratovanú (ako inak) a opäť oceňujem zloženie, keďže je prírodného pôvodu. leť je po ňom skutočne rozjasnená a pôsobí zdravo. Jeho textúra je veľmi ľahučká s príjemnou vôňou. A ten pocit PO! Veľmi dobre sa vstrebáva, nelepí a super pracuje sérom, o ktorem som napísala vyššie. 


Pre unavenú pleť bez jasu môžem naozaj tento výrobok len a len odporučiť!


Nájdete tu.



Očný krém s kmeňovými bunkami


O očnom okolí som ešte nepísala, no mám pre vás skvelý tip na očný krém! Ďalším produktom, ktorý ma príjemne prekvapil je očný krém s kmeňovými bunkami. Je vhodný pre všetky vekové skupiny, no predovšetkým pre zrelú pleť. Napriek tomu, že moja pleť ešte úplne zrelá nie je ;), z účinku som bola milo prekvapená. Čo sa týka zrelšej pleti, účinne bojuje s prejavmi starnutia.

Jeho hlavným účinkom je vyhladenie vrások, zlepšnie vzhľadu stareckých a iných pigmentácií na pokožke. 


Mňa asi najviac zaujala ingrediencia goji, ktorá má na starosti všetky účinky spomenuté vyššie. Goji možno nie každý pozná, no ja si ju, predovšetkým, dávam do svojej raňajkovej kaše. :) Nie je úžasné, že túto rastlinu možno aplikovať aj povrchovo? Je! Už hneď po prvom použití som si všimla, zanecháva pokožku zamatovo hebkú a fantasticky napína očné okolie. Viditeľne spevňuje pokožku okolo očí a zlepšuje celkový vzhľad. Okrem toho, pomáha chrániť pleť pred poškodením voľnými radikálmi a chráni zdravie jadra buniek pred vonkajšími škodlivinami. Očný krém s kmeňovými bunkami obsahuje tiež napríklad nechtík lekársky, ženšen, mätu piepornú, konopný olej, olivový olej či vitamín E. 


Jediné, čo by som asi vytkla je to, že konzistencia očného krému bola príliš tekutá, a teda nenanášal sa až tak dobre. Znamená to, že pri aplikácií stačí naniesť úplne malinké množstvo. 


V každom prípade nezabúdajte, že očne okolie je potrebné chrániť o niečo viac, keďže je veľmi citlivé. Preto dbajte na potrebnú hydratáciu v podobe očného krému a ochranu pred slnkom. Zaobstarajte si taktiež dobré SPF, slnečné okuliare, klobúky, šiltovky, a to najmä teraz, kedy slnko stále svieti. 


Nájdete tu.


Telová starostlivosť 


Hydratačné telové mlieko


Tento hydratačný telový krém bol pre mňa tak trochu sklamaním. Aj keď je na olivovej báze a vonia, ako všetky iné produkty značka àla palla, božsky, nepôsobil na moju pokožku veľmi hydratačne. Na prvý dotyk je mastnejšej konzistencie, no na môj vkus sa príliš rýchlo vstrebáva. Nemala som pocit, že by moja pokožka bola úplne hydratovaná a premastená. 

Keďže s pôvodnej vrozke bolo produktu máličko, telové mlieko som nemala možnosť testovať dlhší čas. Avšak, prvý dojem, ktorý som z neho mala, nebol úplne pozitívny a nemala som pocit intenzívnej hydratácie, ktorú, ja osobne, vyhľadávam, nakoľko moja pokožka sa radí medzi tie suchšie. 


Nájdete tu



Telový peeling 


Telový produkt, ktorý ma však prekvapil, bol píling. Ten bol naprosto úžasný! Peelingy akéhokoľvek druhu pokožku zbavujú odumretých buniek, zanechávajú ju jemnú, hladkú a aj krásne hydratovanú. Nebolo to inak ani pri v tomto prípade. 


Práve vďaka skvelým výsledkom, ktoré prinášajú, sa stali dôležitou súčasťou aj mojich sprchovacích rituálov. Hlavnými zložkami telového peelingu àla Palla sú goldella, himalájska soľ, kokosový olej a mandľový olej. Vďaka týmto zložkám je pokožka po použití jemná a viditeľne krajšia. Jemná zrnitosť soli je v telovom peelingu tiež veľkým bonusom. Okrem voňavého zážitku ma úpne nadchli jemné trblietky a lesk, ktorý peeling zanechá počas toho, ako si ho masírujete po pokožke. Po aplikácií je pokožka doslova “mastnejšia” a ten pocit je na nezaplatenie. Pozor však na otvorené rany, ktoré po aplikácií soli môžu jemne štipkať. Po účinnom “vypeelingovani” nezabudnite na použitie hydratačného telového mlieka pre 100% hydratáciu. 


Telové peelingy sú veľmi šikovným pomocníkom, podobne, ako pri pleťových peelingoch, aj ten na telo je bhodné používať max. 1-2x za týždeň.


Nájdete tu.



Popri všetkých pozitívach, o ktorých som písala, by som chcela spomenúť aj jedno negatívum. Tým je PARFUM - všetky prípravky sú, žiaľ, parfumované. Parfum v kozmetických produktoch môže vyvolať alergickú reakciu, poškodzovať pečeň, dýchacie cesty a je to možný neurotoxín (teda napáda nervové tkanivo). Dodá krásnu vôňu, no pre celkové zdravie pokožky aj tela to nie je žiadna výhra. 



Nie je jedno, akú výživu poskytnete svojmu telu. Platí to o tom, čo si nakladáte na tanier, ale aj o tom, čo sa vstrebáva do tela cez vašu pokožku. Na trhu je nesmeriene množstvo možností, no kozmetiku àla Palla by som určite zaradila medzi tie, ktoré stojá za vyskúšanie. Napriek niekoľkým výhradám, ktoré považujem za napraviteľné, som s celkovou značkou spokojná a produkty si veľmi užívam. Okrem úžasného dizajnu a vône si zamilujete aj celkový dojem z produktov. 


Mojej pokožke vyhovujú a určite si svoju kozmetickú poličku mienim trochu obmeniť 😉. Samozrejme, to, čo vyhovuje mne, môže byt absolútne nevhodné pre iné ženy. Chápem aj to, že investícia síce môže byť vyššia, a preto verím, ak rozmýšľate nad kúpou, že som vám pri výbere pomohla a ujasnila niektoré veci. 


Ja kozmetickej značka àla Palla veľmi ĎAKUJEM za možnosť otestovať ich produkty a nájsť niečo nové do mojej skin care a body care rutiny. 




Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o ďalšej slovenskej prírodnej značke, ktorou je MYLO, celú recenziu na jednotlivé produkty hľadajte tu. 😊


Zverejnenie komentára

simplicité