Pumpkin Oatmeal


Ahojteee! 


Na "tekvicovú" sezónu sa vždy neskutočne teším. Jablká, hrušky, slivky, tekvica ... no mňam! Jesenné recepty z tekvice sú jednoducho moje obľúbené a môžete ich pripravovať na sladko aj na slano. Keďže ja som typ človeka, ktorý miluje sladké, tak verím, že vás dnešný recept zaujme. Ako viete, ovsenú kašu robím ČASTO, no zároveň sa ju snažím obmieňať a pripravovať na rôzne spôsoby. Preto to dnes bude tekvica. Navyše si myslím, že teplá ovsená kaša je ideálny recept pre chladné rána, keď sa musíme doslova "vytiahnuť" z pohodlia teplej postele. 😊 K jeseni, nepochybne, patria aj orechy, obzvlášť vlašské, ktoré som do tekvicovej kaše taktiež zakomponovala, a poviem vám, tá chuť je božská! Ako už viete, mojím najvernejším zdrojom práve orechov, ale aj iných potravín, je e-shop Nutiva.sk, kde nájdete prémiovú kvalitu za skvelé ceny. Často prichádzajú aj s rôznymi novinkami, takže neváhajte vyskúšať ich dobroty. 😋


Do tejto hrejivej kaše som použila aj tekvicové korenie, ktoré, mimochodom, sezónne nájdete v DM drogérií, no môžete použiť iba škoricu alebo kombináciu škorice, muškátového orieška, klinčekov, zázvoru atď. Určite sa nebojte s koreniami experimentovať, pretože majú množstvo zdravotných benefitov. Tekvicová kaša je prirodzene sladká, takže dosladzovať nemusíte vôbec alebo môžete pridať trošku javorového sirupu. Poviem vám, tieto zdravé, voňavé a farebné misky si zamilujete! A teraz už ten recept. 



Ingrediencie: 

40 g celozrnných ovsených vločiek 

10 g mletých vlašských orechov 

60 g hokkaido pyré (už uvarenej tekvice)

150 ml vody

100 ml rastlinného mlieka

2 čl javorového alebo datlového sirupu 

½ čl tekvicového korenia (voliteľné)

2 ks sliviek

½ čl škorice

Kokosový olej 


Na vrch:

Jogurt (kokosový, sójový alebo grécky)

Granola

Pečené slivky

Para orechy


Postup: 

1. Tekvicu si môžeme pripraviť vopred. Ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme vo vode. Môžeme skladovať v chladničke alebo mrazničke. 

2. Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovicu a vyberieme kôstku. Potrieme kokosovým olejom, posypeme škoricou a pečieme 15 minút pri 200 stupňoch.

3. Ovsené vločky zalejeme vodou a varíme na miernom plameni, kým nevznikne krémová konzistencia. Postupne pridávame mlieko, sirup, tekvicové korenie (alebo škoricu) a rozmixované tekvicové pyré (tekvicu často stačí iba rozpučiť vidličkou). Na záver pridáme mleté vlašské orechy (rozmixované v mixéri na múku) a premiešame.  

4. Kašu nalejeme do misky, pridáme jogurt, granolu, pečené slivky a obľúbené para orechy. 😊 


Dobrú chuť! 





2 komentáre

  1. Nikdy by mi nenapadlo zakomponovať tekvicu aj do kaše 🙉 Ale už len farba vyzerá veľmi lákavo, určite skúsim! 😍

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Veľký zoznam značiek s udržateľnou, pomalou a etickou módou

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité