How To Choose The Right Face Mask // by àla Palla //



Ahojte! 

Už je to nejaký ten čas, odkedy ste si mohli prečítať čo to o beauty a skin care, no o to s väčšou radosťou sa k tomu vraciam. Stavím sa, že pleťové masky milujeme všetky a dnes si napíšeme presne o tom, ako si vybrať správnu masku pre daný typ pleti, aby ste si mohli vychutnať čistú žiarivosť a dopriať si custom made starostlivosť o pleť. V pohodlí domova, samozrejme. 

Niet nad čas strávený s maskou na pleti a nič nerobením, no nie je to tak? Avšak, aby ste videli aj cítili všetky výhody pleťových masiek, musíte nájsť tú správnu pre VAŠU pleť, a to môže byť občas celkom zložité. Obzvlášť vtedy, ak neviete, čo presne hľadáte. V tomto článku vás chcem trošku nasmerovať a poradiť, ako si byť vo výbere istejšia. 



Pleťová maska dokáže byť vynikajúcim doplnkom kozmetickej rutiny. No a keď si vyberiete tú správnu a zameriate sa na konkrétne problémy, ktoré pokožku trápia, vyriešite ich omnoho rýchlejšie. 

Väčšina masiek, ktoré nájdeme v bežných obchodoch a drogériach, obsahujú ingrediencie, ktoré však môžu byť pre pleť ešte viac škodlivé. O mojej skúsenosti s maskami som sa už zmieňovala v predošlých článkoch, a preto ostávam opatrná aj naďalej. Pokiaľ ide o kvalitnú lokálnu kozmetiku, mojím favoritom je rozhodne àla Palla, ktorá ponúka širokú škálu produktov a ktorá svoj sortiment iba rozširuje. Každá si tam dokáže nájsť presne to, čo potrebuje, nakoľko svoje produkty zameriavajú na konkrétny problém alebo účinok. V ich ponuke momentálne nájdete 3 pleťové masky, ktoré, myslím si, váš problém hravo zvládnu. 

HYDRATAČNÁ (suchá a nevyživená) 

Krémová, krémová a ešte raz KRÉMOVÁ! Taká je ich hydratačná pleťová maska (nájdete tu), ktorá obsahuje komplex účinných olejov či napríklad vitamín A. Je skvelá pre všetky typy pleti, no najmä takú, ktorá je dlhodobo dehydrovaná a suchá, ako je často aj tá moja. Produkty, ktoré obsahujú hydratačné prísady, dodajú pleti dodatočnú podporu cielenej hydratácie, preto je za mňa tento produkt jeden z najlepších.

So skvelým zložením (kyselina hyalurónová, vitamíny, Ectoin ..) sa krásne postupne vstrebáva a pleť nevysušuje, naopak po aplikácií je neskutočne jemná a vyživená, najmä zvnútra. Nanášam ju na tvár zväčša raz týždenne, čo je taký môj wellness time. Potom je moja pleť už iba hĺbkovo hydratovaná, čistá, hladká a zároveň vypnutá. Navyše je táto maska super osviežujúca a neskutočne krásne vonia! Všetky àla Palla produkty totiž majú svoju typickú vôňu, ktorá ich odlišuje od ostatných (a ktorú si zamilujete), a to mi príde naozaj úžasné!  


DETOXIKAČNÁ (problematická, akózna a mdlá pleť)

Ak máte mastnú a problematickú pleť, možno vás zaujíma, aký typ masky môže pomôcť tento problém napraviť. V tomto prípade rozhodne odporúčam detoxikačnú masku àla Palla (nájdete tu). Čo sa týka zloženia, obsahuje mikrokapsuly aktívneho uhlia, ktoré, ako vieme, je vhodné najmä na problematickú pleť alebo pleť so sklonom k akné. Tlmí zápaly a zároveň znižuje tvorbu mazu. Pomocou jemných mikročastíc odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky, ktoré spôsobujú nevýrazný a unavený vzhľad pokožky. Masky, ktoré obsahujú zložky ako je práve uhlie, pomáhajú odstrániť nečistoty a toxíny z pórov bez nadmerného vysušenia pokožky.

Navyše, mnoho z nás to má tak, že keď zažívame stres alebo sme vystavené nejakej stresovej situácií, naša pleť reaguje veľmi rýchlo a vie byť o niečo viac citlivá. No a buďme k sebe úprimné niekedy ten stres len tak ľahko eliminovať nejde. Okrem toho, že je moja pleť suchá, je aj od prírody veľmi citlivá, a preto viem, že akákoľvek zmena sa na nej hneď ukáže. Vtedy siaham po detoxikačnej maske, vyložím nohy a nerobím absolútne nič. 😇


Na e-shope àla Palla nájdete aj VÝŽIVNÚ pleťovú masku, ktorá je určená na málo hydratovanú a nevyživenú pleť. V tomto prípade je nevyhnutná celková regenerácia kožných tkanív a možno sa práve snažíte zbaviť aj zápalu. 


Vzhľadom na opäť pôsobivý obsah účinných prírodných látok, ako je Goldella, ženšen pravý, vitamíny a minerálne látky, poskytuje kompletnú starostlivosť. Výživná pleťová maska vás teda zbaví pocitu, že vašej pleti niečo chýba, nepocítite žiaden zápal či začervenanie, a pleť bude vypnutá, vyživená a hydratovaná. 



Ako bonus všetky tieto pleťové masky ponúkajú ochranu pred znečisteným ozvduším, ktoré sa na nás lepí takmer z každej strany, pred modrým svetlom, ktorému sme často vystavené viac ako by sme chceli, a pred stresom. To všetko má za následok posielnenie imunity pokožky, takže sa budete cítiť skutočne výnimočne. 😊



Nebojte sa skúmať svoju pleť a postupne určite prídete na to, čo potrebuje. Mnoho vecí vyplýva práve zvnútra, čo sa následne odráža na vzhľade. Preto je potrebné najprv "vykrášliť" psychickú pohodu a pleťové masky, o ktorých bola dnes reč, nám to už iba spríjemnia. 💕



O tom, aké sú masky pre pleť dôležité, si môžete prečítať krásny článok na blogu àla Palla: https://www.myalapalla.com/blog/preco-by-mali-byt-pletove-masky-sucastou-nasej-starostlivosti-o-plet/ 


Zverejnenie komentára

simplicité