6 Steps To A Perfect Manicure


 
Vitajte!


Ako trávite nedeľu? Dúfam, že oddychom a ničnerobením. 😊 Dnes sa spolu totiž pozrieme na to, ako si vytvoriť krásnu manikúru v pohodlí domova. Buďme úprimné, nie vždy máme čas (a chuť) stráviť niekoľko hodín na manikúre v salóne, keď si ju môžme pripraviť doma a rovnako kvalitne. 


Túto možnosť ponúka francúzska eco & green značka Manucurist, ktorú nájdete aj na mojom obľúbenom beauty e-shope Anemone. S touto značkou začali spolupracovať len nedávno, no veľmi ma baví ich výber. Vždy trafia do čierneho. Tentokrát to nie je inak, a ja vám to môžem potvdiť. 


O ekologických lakoch a prírodnej manikúre nepočúvame až tak často, čo? O čom však často počúvame, sú tie najškodlivejšie látky, ktoré sa v lakoch a iných nechtových prípravkoch nachádzajú. No je skutočne super, že aj v tomto smere existuje VOĽBA. Tou voľbou môže byť práve Manucurist, prvé green a clean laky na nechty. Využíva až 84% prírodných zložiek (úžasné) a je vegan, cruelty free a 9-free (to je tých 9 zložiek, ktoré sú najčastejšie spájané s rôznymi neželanými účinkami na ľudské telo). Naopak, už na samotnom obale si všimnete, že produkty obsahujú skôr ingrediencie, ktoré často nájdete aj na svojom tanieri. Patrí tam: kukurica, zemiaky, cukrová trstina či pšenica. 


Ja som si síce zvolila klasické laky, no nebojte sa, ak sa bavíme o gélových lakoch, ponúkajú aj tie so všetkým potrebným príslušenstvom. Ak aj gélovú manikúru nosíte, toto je omnoho šetrnejší a ekologickejší prístup, ako si ju pripraviť. 

 

Pred samotným začiatkom treba, samozrejme, nechty predpripraviť. Takže vždy zbajte na to, aby vaše nechty boli dostatočne odlakované. Po odlakovaní si ruky umyjem mydlom a teplou vodou, aby som sa zbavila chemikálií, a tiež odstránim špinku spod nechtov, ak sa nejaká objaví. Teraz už poďme na samotné kroky, ktoré sú taaak jednoduché. 


Krok 1: Odstránenie nechtovej kožičky 

Ako prvý krok je potrebné odstrániť nechtovú kožičku, vďaka čomu sa bude lak nánašať lepšie a na nechtoch bude aj lepšie držať. Ja používam klasické kliešte, ktoré sú na to prispôsobené, a občas použijem aj zmäkčovač nechtovej kožičky. Ten som objavila v DM drogérií a je od značky Catrice. Ďalším tipom je iba jemne nechtovú kožičku zatlačiť, no hoci zvolím tento spôsob, aj tak nakoniec siahnem po klieštikoch a okolie dočistím. 


Krok 2: Radšej pilník ako nožničky! 

Čo sa týka toho, či by ste mali zvoliť nožničky, alebo pilník, tak pilník je jediná vec, ktorú by ste mali používať na úpravu nechtov. Neriskujete prílišné skrátenie dĺžky a ponechanie malého priestoru na doladenie tvaru. Moje nechty majú mandľový tvar, a ten mi aj najviac vyhovuje. Pôsobí najprirodzenejšie a myslím, že nikdy nesklame. Čistým pilníkom teda následne nechty vytvarujte a, pozor, vždy pilníkujte v jednom smere. Pilníkovaním tam a späť sa nechty môžu začať zbytočne štiepiť. 


Krok 3: Base coat

Podkladová báza, alebo base coat, je veľmi dôležitý na to, aby boli nechty zdravé a silné, ale aj na to, aby farebný lak na nich lepšie držal. Vytvorí ochrannú vrstvu a zároveň dodá potrebnú výživu. Ak by ste sa pýtali na ingrediencie podkladovej bázy od Manucurist, asi by ste ich opäť našli aj na svojom tanieri, keďže obsahuje napríklad špenát a avokádový špenát. No nie je to pôsobivé? 


Nájdete tu



Krok 4: Hlavný lak 

Teraz tá zábavnejšia časť. Stavím sa, že mnoho z nás bojuje, ako lak správne naniesť. Lak často zájde na kožičku, a potom to už vôbec nevyzerá pekne. Samozrejme, do veľkej miery to závisí od štetiniek, pretože niektoré laky ich majú hrubšie, iné tenšie. Ak sa teda chystáte lak naniesť, obtrite prebytočný lak na štetinkách z oboch strán, a až tak nanášajte. Nezačínajte až úplne pri okraji, no skôr tak 2-3 milimetre pred, čím predídete tomu, aby sa lak dostal na kožu. Vždy začínam v strede a následne precízne dolakujem okraje. Keď lak trochu zaschne, nanesiem druhú vrstvu. 


Mojím tipom je, aby ste lakom nepotierali úplne celé nechty. Pár milimetrov od okraja nechtov nechajte bez laku, a to spôsobí, že nechty budú vyzerať prirodzene dlhšie. 


3 TOP farby, ktoré momentálne striedam, sú tieto: 

Dark Pansy

Emerald 

Boise de rose



Krok 5: Top coat 

Povrchový lak je v tomto prípade veľmi dôležitý, pretože jeho úlohou je dôkladne všetky vrstvy zafixovať, zabezpečiť, aby pôvodný stav vydržal čo najdlhšie a tiež dodať extra žiarivý lesk. A poviem vám, Manucurist Top Coat je extra žiarivý! Ale čo je pre mňa viac, skutočne rýchlo schne. Pri iných lakoch zvyčajne čakám aspoň hodinu, kým môžem s nechtami opäť niečo urobiť. 


Nájdete tu


Krok 6: Olej na regeneráciu suchých nechtov a kožičky 

Tento bod ja pre mňa asi úplne najzákladnejší, nakoľko so suchou kožičkou a zádermi bojujem od malička. Napriek potrebnej výžive, zvonku aj zvnútra, mám pocit, akoby nič nepomáhalo. Naďalej však pre mňa zostáva dôležitý výber kvalitného olejčeka, ktorý tento môj problém aspoň čiastočne vyrieši. Ak je teda lak už zaschnutý, nanášam olejček, aby okolie nechtov a kožička boli krásne hydratované a koža zmäkla. Olej nanášam aj pravidelne večer, napríklad pred spaním. Teda neplatí, že ho musíte aplikovať iba po kompletnej manikúre. Pôsobí ako prevencia voči naozaj naozaj nepríjemným záderom a suchej koži. Mimochodom, tento Huile Verte olej od Manicurist tiež podporuje rast nechtov a má super výživnú receptúru, pretože obsahuje až 6 rôznych olejov ako je mandľový, kokosový či olej z vlašských orechov.  


Nájdete tu



... a voilà ... domáca manikúra je hotová. Rovnako kvalitná, za menej času, a to hlavné, EKOLOGICKEJŠIA! 💚


2 komentáre

  1. Veľká pravda, že o ekologickejších alternatívach pri lakovaní nechtov sa vôbec nehovorí — čo je škoda, pretože len veľmi málo ľudí vie, že existujú aj iné možnosti. O tejto značke počujem prvýkrát, a o to som radšej, že o nej píšeš 😍 Mrkla som na ich stránku a som príjemne prekvapená, aký široký a nádherný majú výber, a že skutočne ponúkajú všetko, čo treba na domácu manikúru 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Recenzia na ISOKOR — Sú EKO čistiace prostriedky účinné?

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité