Evolve Organic Beauty - Review


Vitajte späť! 

Opäť tu máme nové produkty, o ktoré by som sa s vami chcela podeliť. Ako iste viete, na mojom blogu aj Instagrame nájdete väčšie percento prírodnej kozmetiky a vždy sa nesmierne teším, ak spoznám novú výbornú značku, ktorá do toho dáva VŠETKO! Obzvlášť sa teším, že môžem dnes s vami zdieľať tento príspevok. Zoznámte sa, prosím, s britskou kozmetikou Evolve Beauty, ktorá je na trhu už nejaký ten rok a svoje produkty vyrába ručne. Evolve Beauty taktiež vyrába svoje výrobky v malých dávkach, čím zaručuje čerstvosť a kvalitu, sú vegánske, ekologické a cruelty-free. Výrobky sú teda čerstvo vyrobené z prírodných a organických prísad a dokonca je na nich označená osoba, ktorá daný výrobok vyrobila alebo zabalil. Ja som ju objavila práve vďaka e-shopu Anemone, ktorý ma touto kozmetikou láskavo a srdečne obdaroval a mohla som ju testovať. Vďaka Anemone si môžete všetky tieto  produkty od značky Evolve zakúpiť aj na Slovensku. No okrem toho tam nájdete aj kooopu inej skvelej kozmetiky, takže vás pozývam mrknúť ich stránku. 

Vybrala som si 4 produkty, ktoré tu máličko rozpíšem a budem sa snažiť poskytnúť naozaj všeobecný pohľad, aby ste pochopili, že ... niekedy stačí naozaj málo. 😊

EVOLVE DENNÝ OBNOVUJÚCI KRÉM NA TVÁR

Na tomto pleťovom kréme mi veľmi vyhovuje jeho textúra. Je hustý, no zároveň na svojej pokožke dokážete cítiť jemnosť, ktorú po aplikácií zanechá. Vôbec nezanecháva mastný pocit, naopak, výborne sa vstrebáva, pleť je hĺblovo hydratovaná a zjednotená. Keďže je naozaj bohatý, tomu nasvedčujú aj zložky, ktoré obsahuje. Je zmesou čistých bio olejov a hlavné zložky sú kyselina hyaluronová a argánový olej. Ako teda vieme, kyselina hyalurónová dokáže zadržať vodu, a preto je častou zložkou podobných hydratačných krémov. Argánový olej je zasa známy najmä pre obsah účinných antioxidantov a vitamínu E, ktorý je pleť veľmi potrebný. Jeho hlavnou schopnosťou je obnova poškodenej kože. 

Vôňa je sladkou zmesou vanilky a kokosu. Mne osobne skôr vyhovujú neutrálne vône, no v tomto prípade mi to ani nejak extra neprekáža. Po pár dňoch používania som si na ňu úplne zvykla a je naozaj príjemná 

Nájdete tu


EVOLVE SUPERFOOD 360 PRÍRODNÉ SÉRUM NA PLEŤ


Ako už vyplýva z názvu, sérum obsahuje výnimočné superfood ingrediencie, a tak poskytuje pleti komplexnú ochranu. Hlavnou účinnou zložkou séra sú peptidy zo Sacha Inchi , čo bola pre mňa úplne nová rastlina a ingrediencia. V krátkosti, peptidy sú základnými stavebnými jednotkami bielkovín. Podieľajú sa na bunkovej syntéze a bez nich by naša koža stratila žiadanú pevnosť a pružnosť. Ďalšie ingrediencie, ktoré obsahuje, sú maca peruánska, cacay olej, kyselina hyaluronová či glycerín. 


Už na prvý pohľad je vidieť, že sérum je veľmi ľahké a vodnaté, čo predstavuje typickú konzistenciu. Na pokožke je mimoriadne príjemné a pôsobí veľmi sviežo a povznášajúco.


Nájdete tu.  



EVOLVE TÓNOVACÍ KRÉM NA PLEŤ CLIMATE VEIL TINTED SPF 20


Stále mi príde faktom, že o SPF sa u nás dostatočne nehovorí. A stále veľa žien nevie, že SPF by sa malo používať a nanášať na pleť každý deň. Čo teda SPF je? 


SPF = Sun Protection Factor = faktor, ktorý nás má chrániť pred slnkom a pred UV lúčmi, ktoré na našu pokožku dopadajú. Pokožka je týmito lúčmi totiž veľmi namáhaná. Úlohou SPF je teda poskytnúť pleti ochranu pred UVA (sú agresívnejšie, prenikajú hlbšie do pokožky, sú zodpovedné za opálenie, ale aj pigmentové škvrny a spôsobujú predčasné starnutie kože) a UVB lúčmi (rovnako škodlivé, menej prenikavé, spôsobujú spálenie kože / začervenanie). Poznáme aj UVC lúče, ktoré sú však filtrované atmosférou a k nám sa nedostanú. 


Tieto žiarenia boli potvrdené ako ľudský karcinogén. Neprikladáme váhu ani tomu, že rakovina kože je v tomto prípade na vzostupe a je spôsobená práve týmito lúčmi. Preto je naozaj potrebné, milé žienky, dávať na to pozor!!! 😌

SPF je potrebné nanášať aj keď vonku zrovna slnko úplne nepáli, ale stále poskytne ochranu. Naša pleť totiž túto ochranu veľmi potrebuje. Tento konkrétne poskytuje SPF 20. Veľmi oceňujem, že udržuje pokožku hydratovanú počas celého dňa s malým množstvom krytia, ktoré vydrží celý deň. Pleť vyzerá zdravo a jemne upravene. 

Tónovací hydratačný krém s ľahkou ochranou proti slnečnému žiareniu obsahuje kyselinu hyalurónovu, cacay olej a vitamín C. Tu by som tiež spomenula kmeňové bunky brusníc, ktoré sú jeho súčasťou, a teda sú bohaté na vitamín C, polyfenoly a antioxidanty. V neposlednom rade je to oxid zinočnatý, jemný nebieliaci minerál používaný v opaľovacích krémoch s minerálnym filtrom, ktorý je založený na princípe odrážania slnečných lúčov. Tak vlastne blokuje ich prienik do vrstiev našej pokožky. 

Toto je odtieň light-medium a príde mi veľmi univerzálny, pretože na pokožke vyzerá nádherne a prirodzene. 

 
Nájdete tu


EVOLVE BIO-RETINOL GOLD PLEŤOVÁ MASKA


No a ako som spomenula aj na Instagrame, na túto zlatú masku som sa tešila asi najviac. Prichádzame aj zároveň k môjmu zatiaľ najobľúbenejšiemu produktu. Celkovo som veľká fanúšička pleťových masiek, no vo svojich predchádzajúcich článkoch som spomínala, že nie vždy som mala dobrú skúsenosť. Túto masku však milujem! 

Hydratácia pomocou antioxidantov. To je to, čo ju vystihuje. Maska je síce hustá, ale pomocou štetca sa rozotiera veľmi ľahko a rovnomerne. Dodáva príjemnú žiaru, pokožku zanecháva jasnú a hladkú. Tvár je po každom použití príjemne zvlhčená. 

Vďaka ingrediencii Biden Pilosa poskytuje benefity bio-retinolu, ale neobsahuje úplne klasický retinol. Bio-retinol môže byť tiež dobrou alternatívou pre ľudí, ktorý retinol nikdy predtým nepoužívali alebo môže slúžiť ako alternatíva pre ľudí, ktorí nemôžu používať produkty vitamínu A kvôli citlivosti, tehotenstvu, dojčeniu alebo napríklad tomu, že trávia veľa času na slnku.

Asi vás takisto zaujíma zlatý lesk masky. V Evolve Beauty do tejto masky nezahrnuli skutočné zlato, pretože (nedajte sa "oblafnúť") v starostlivosti o pleť nemá žiadne výhody. Avška, tento prenádherný lesk je dosiahnutý minerálnou sľudou, ktorá sa získava šetrnou a udržateľnou cestou. Nejde tak o znečisťujúci mikroplast. Obsahuje aj šípkový olej, ktorý je bohatým zdrojom omega-3. Argánový olej, ktorý, ako som spomenula, je známy najmä pre vitamín E. A obsahuje aj glycerín (super ingrediencia!!!). 


Nájdete tu



Celkovo ma kozmetika Evolve Beauty veľmi príjemne prekvapila, ale čo ma zaujalo, sú čisté a prírodné produkty, ktoré sú o niečo šetrnejšie k pokožke. Pleť je po aplikácií produktov neskutočne jemná a doslova "ošetrená". Myslím si, že Evolve Beauty robia svoju prácu výnimočne. Majú obrovskú škálu produktov vrátane starostlivosti o telo a starostlivoti o vlasy, ktoré veľmi rada v budúcnosti vyskúšam. 💓

2 komentáre

  1. O značke počujem prvýkrát, ale veľmi ma zaujal ich jednoduchý a minimalistický vzhľad :) A zlatá pleťová maska vyzerá veľmi luxusne!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Prečo je dokonalé vegánstvo nedosiahnuteľné?

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité