Mini Valentine Cheesecakes



Vitajte! 

14. február. Chápem, že si niekto povie, že tento sviatok neoslavuje a príde mu až príliš "komerčný", no aj v tento deň (ako každý iný) môžete svojich milovaných potešiť. Zastaviť sa, zamyslieť sa, poďakovať, darovať úsmev a využiť nejaký ten čas v kuchyni. 

Z tohto receptu sa skutočne veľmi teším, pretože každému veľmi chutil a je skutočne jednoduchý. Kokosové mlieko dodáva lahodnú jemnosť a príjemnú chuť. No a čokoláda, tento deň sa bez nej vôbec nezaobíde. 

Klasický recept a trošku fantácie zaručí, že z toho vznikne naozaj niečo faaakt dobré. A to hlavné, je pripravený s láskou. 😇 

Na 2 porcie budete potrebovať: 

150 g ovsené sušienky 
3 pl rozpusteného kokosového oleja 
1 čl orechového masla 
180 g tofu 
1 plechovka kokosového mlieka (tuhá časť) 
1 pl javorového sirupu 
½ čl vanilky 
Domáci džem (jahodový, slivkový, ...) 
40 g horkej čokolády 
1 pl kokosového oleja 
1 čl orechového masla 
Čerstvé ovocie 

Postup: 

1. Najprv si pripravíme korpus. Sušienky podrvíme najemnopridáme rozpustený kokosový olej, orechové maslo, premiešame a natlačíme na spod misiek. Korpus potrieme džemom vložíme na chvíľu do chladničky. 
2. Tofu, tuhú časť kokosového mlieka, javorový sirup a vanilku dáme do mixéra rozmixujeme na hladký krém. Krém nalejeme na pripravený korpus a dáme opäť do chladničky. 
3. Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s orechový maslom a kokosovým olejom a nalejeme na krém. Cheesecake dáme na noc do chladničky, aby stuhol. 
4. Ozdobíme čerstvým ovocím a podávame

Láska predsa prechádza cez žalúdok a ja dúfam, že niekoho týmto receptom potešíte. 💝                        
   

Majte krásneho Valentína! 



2 komentáre

  1. Aj som premýšľala, že čo by som na zajtra upiekla, a toto vyzerá veľmi veľmi dobre 😍 Prekvapilo ma tofu, ale akosi to dáva zmysel; už som skúšala vytvoriť "plnku" iba z kokosového mlieka a vadila mi príliš výrazná chuť kokosu, a toto vyzerá tak, že vďaka tofu to bude krémovejšie, tuhšie a chuť to aj zjemní. Určite vyskúšam!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK — "Krása" řezaných květin a co se za ní skrývá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, samotná kokosová plnka vie byť niekedy "príliš", preto sa to vždy snažím kombinovať s niečím iným a tofu je v tomto super. Keď to jemne dosladíš, je to super. ;)

      Odstrániť

simplicité