3 Favorite Vegan Chocolate Treats

Ahojte! 

Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda! Dnes som sa opäť rozhodla vám ponúknuť niečo zo svojej kuchyne, kde momentálne trávim veľmi veľa času a tí, čo ma sledujete na Instagrame to môžete potvrdiť. 

Vybrať tie skutočne najlepšie vegan čoko recepty bol ťažký oriešok, no v dnešnom príspevku sa naučíte aspoň tie najjednoduchšie na prípravu. Hodia sa na raňajky, ako rýchly snack alebo chutný dezert, ktorý máte hotový za pár minút a budete potrebovať ibá zopár ingrediencií. 🍫


Tekvicové brownies 

Tieto úžasné brownies neobsahujú klasické mlieko, olej, vajcia ani múku. Tajomstva dobrých tekvicových brownies je práve tekvica, ktorá slúži ako súčasť výmeny oleja. Tekvica spôsobí, že sú brownies mäkké, vláčne, jednoducho rozplývajúce sa na jazyku. Tekvica tiež dodáva množstvo zdravotných benefitov, tak prečo ju neskúsiť? Vďaka lahodnej chuti ani nebudete veriť, že sú vyrobené zo zdravých surovín. Najťažšie na nich je iba to, že je potrebné čakať, kým sa upečú a vychladnú. Tekvicové brownies bez múky vydržia v chladničke až 5 dní vo vzduchotesnej nádobe. Môžete ich tiež zamraziť.

Ingrediencie:

300 g tekvice hokkaido
150 g arašidového masla
30 g kokosového cukru (alebo 20 g javorového sirupu)
1 PL ľanových semienok + 2 PL voda
3 PL mandľového Nemléka
2 PL mandľového Nejogurtu
20 g kakaa
30 g nasekanej horkej čokolády
1 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL vanilkového prášku 
1/2 ČL škorice

Postup:

1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2. Následne si pripravíme pyré. Tekvicu hokkaido nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka.
3. Dáme do mixéru a rozmixujeme tak, aby sme dosiahli úplne hladkú konzistenciu.
4. Všetky zvyšné ingrediencie okrem nasekanej horkej čokolády pridáme do mixéru a opäť mixujeme do hladka.
5. Potom ručne zamiešame nasekanú horkú čokoládu.
6. Menší štvorcový plech si vyložíme papierom na pečenie a premiestnime do neho cesto.
7. Pečieme v rúre 40 - 45 minút. Či je koláč upečený, skontrolujeme tak, že zapichneme špáradlo, ktoré by malo vyjsť zo stredu koláča čisté.
8. Brownies necháme vychladnúť 15 minút a potom ešte čerstvé môžeme podávať.




Čokoládová kukuričná kaša s opečeným pomarančom

Zdravé raňajky dokážu naštartovať náš deň, doplniť energiu, ktorá nám po noci zúfalo chýba a dať do pohybu naše trávenie. Ak však chcete zmenu na raňajky, skúste nahradiť klasickú ovsenú kašu niečím iným. Napríklad touto super kakaovou kukuričnou kašou, ktorá ma korene ešte u našich babičiek. Je extrémne jednoduchá a rýchla, no zároveň vás zasýti na dlhšiu dobu. Podobne ako tá ovsená. Navyše je botatá na vitamíny, železo, selén, horčík. Navyše je prirodzene bezlepková.

Výborná je aj samotná, a teda bez kakaa, iba s rastlinným mliekom. Odporúčam mlieka s hustejšou konzistenciou, pretože tie, ktoré obsahujú viac vody, nespôsobia, aby bola kaša  krásne krémová a nemusí sa vám recept podariť. Presne viem, čo tým chcem napísať. 🙊 Samozrejme, môžete si vytvoriť aj iné verzie podľa vašej fantázie. Stále bude chutiť výborne a určite si ju zamilujete. 

Ingrediencie: 

40 g polenty (kukuričná krupica)
250 ml rastlinného mlieka 
5 g kakaa 
1/2 ČL škorice

Na vrch: 

pomaranč
kokosový olej
škorica
ovocie podľa chuti 
pufovaný amaranth 

Postup:

1. Do hrnca si nalejeme mlieko a necháme ho chvíľu zohriať. Následne prisypeme polentu. 
2. Za častého miešania privedieme kašu k varu a miešame, kým nedosiahneme konzistenciu kaše. Ak sa zdá kaša riedka, prisypeme viac polenty. Naopak, ak je hustá, prilejeme mlieko. 

3. Medzitým si na panvici rozpálime kokosvý olej, pridáme pomaranč, ktorý posypeme štipkou škorice a opekáme. 
4. Na konci už iba do kaše vmiešame kakao a opäť trochu škoricu. 
5. Hotovú kašu vylejeme na tanier, pridáme ovocie, zvyšok ingrediencií a môžeme podávať. 


         



Proteínové cookies 

Na sušienky, keksíky či, novodobo, cookies má mnoho ľudí slabosť. Nie je to tak? Tie z obchodu možno zložením nie sú až tak vábivé, no keďže príprava nie je vôbec náročná, je omnoho lepšie si ich pripraviť doma z poctivých a kvalitných ingrediencií. A verte mi, budú chutiť rovnako (teda ešte lepšie). 

Ingrediencie:

90 g ovsených vločiek
20 g cícerovej múky
20 g proteínu
1 celý banán (asi 120 g) 
35 g sušených sliviek 
100 ml mandľového mlieka

Krém:

25 g datlí (4-5 kusov)
1 ČL škorice
2 PL mandľového mlieka (alebo vody)

Na vrch:

mrazom sušené maliny (alebo to, čo máte radi)

Postup:

1. V jednej miske si roztlačíme banán a zmiešame ho s mandľovým mliekom a arašidovým caramel twister krémom.
2. Potom si v inej miske zmiešame všetky suché ingrediencie, ktoré pridáme k mokrým a premiešame.
3. Ku vzniknutej zmesi pridáme sušené slivky najkrájené na kocky.
4. Nakoniec na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme 9 sušienok.
5. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15-20 minút.
6. Po vychladnutí môžeme servírovať.    

                                                                                                                                   
             

Tak čo, mám tu nejakých čokoholikov? Aké čokoládové recepty sú vaše obľúbené? 😋 



2 komentáre

  1. Ja som kedysi dávno našla recept na brownies z cíceru a trochu som ho poupravila, no už dávno som ich nerobila, takže vďaka za pripomenutie! V prvom recepte ma trochu zaskočila tekvica, ale tak prečo nie 😅 Kukuričnú kašu som ešte nikdy nechutnala, ale vyzerá veľmi zaujímavo 😍

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "FEELING UNMOTIVATED"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy ja sama rada obmieňam chute a tieto recepty mi prišli zaujímavé, zdravé a zároveň jednoduché :)

      Odstrániť

simplicité