Healthy Hair Foods


Vitajte späť!


Keď sa povie starostlivosť o vlasy, väščina z nás si hneď predstaví poličku plnú vlasových produktov. Podobne ako pri pleti, aj pri vlasoch platí menej je viac”. Nie je to o drahých a marketingovo prehypovaných” produktoch, ale o tom, čo vašim vlasom skutočne vyhovuje. V rozhodovaní je vela pomôcť Vaša kaderníčka. A tam patrí, predovšetkým, aj starostlivosť zvnútra. Preto, keď sa má niekto opýta na moju pleť či vlasy a aké produkty používam, vždy sa pousmejem a poviem, že je to primárne o životnom štýle. Nie, žiaden povrchový problém spojený s krásou nevyrieši zázračný produkt. Vyrieši to to, čo zmeníme v našom životnom štýle a nastavení mysle. 

 

Hair Foods - potraviny, ktoré viete ľahko zaradiť do svojho jedálnička a ktoré som zaradila aj ja! 

 

Tam sa všetko začína, vo vnútri. Či tomu chceme veriť, alebo nie. Prešla som si fázami, kedy som používala najlepšie produkty a vlasy mi vypadávali, lámali sa, konce boli rozštiepené. Prečo? Pretože mi chýbala výživa zvnútra a moje telo i psychika boli pod neustálym stresom. 

 

Keď som prešla na rastlinnú stravu, mnoho vecí sa zmenilo. Okrem toho, že som si vyliečila alergie, zaznamenala som výraznú zmenu v kvalite pokožky, vlasov i nechtov. Keďže je dnešný článok zameraný na vlasy, chcem sa s vami podeliť o naozaj prospešné potraviny, ktoré ich kvalite dokážu pomôcť. Moja vlasová rutina obsahuje približne 3-4 kroky, no dôvodom lesku a kvality je aj strava a ich správna výživa.  

 

Batáty

Sladké zemiaky alebo batáty sú skvelé pre opätovné navrátenie lesku, keďže sú naplnené antioxidantom - beta karoténom. Telo premení beta karotén na vitamín A, ktorý  pomáha chrániť vlasy pred vysychaním. Tento antioxidant nájdete aj v iných oranžoveých potravinách, ako je mrkva, tekvica či a mango.  

 

Škorica

Škorica, moja obľúbená. Môžete ju pridať doslova všade! Ovsená kaša, jogurt s granolou, koláč, toasty, káva…Pomáha s prietokom krvi, resp. obehom, ktorý prináša kyslík a živiny do vlasových folikulov. 

 

Špenát

Ako veľa tmavozelenej listovej zeleniny, aj špenát je plný úžasných živín a patrí medzi moje obľúbené potraviny. Obsahuje veľa vitamínu A a C, železo či folát. Tento mix” skvele pôsobí na zdravie pokožky hlavy, a tiež samotné vlasy. Omnoho menej sa lámu a sú pevnejšie.

 

Losos 

Ako aj na svojom Instagrame zmieňujem, ryby majú v mojom jedálničku stále miesto a vyhovujú mi. Či už z výživového hľadiska, alebo beauty. :) Ryby sú plné omega-3 mastných kyselín, zdravých tukov, ktoré si naše telo nevie vyrobiť, preto ich musíme prijímať z potravy alebo doplnkov stravy. No a naše telo ich potrebuje aj na to, aby vlasy rástli a udržali sa lesklé. Ach, ten lesk, stále ideme iba po ňom! :)

 

Medzi ďalšie, ktoré rozhodne odporúčam zahŕnúť a vďaka ktorým vidím výrazný rozdiel, sú orechysemienka,bobuľovité ovocieavokádoovsené vločky (ach, moja ranná ovsená), sušené marhule (výborné aj na kosti), brokolica či strukoviny (zinok!). 


No a ak nie ste zrovna fanúšičky zeleninového dopingu, dopĺňajte výživu svojich vlasov vitamínami. Osobne som overila Happy Hair od značky Organic Oasis (22 aktívnych zložiek čistých vegánskych zložiek, vyrobených na Slovensku.)




Výživa zvnútra by bez kvalitnej výživy zvonku nefungovala. Na ktorú vlasovú kozmetiku nedám dopustiť?

 

Samozrejme, kvalitný šampón a kondicionér sú základ. Nie vždy to čo s páči vám, je to čo vlasy potrebujú. Preto je dobré poradiť sa s kaderníčkou. Ako už viete, mojimi go-to sú rozhodne vegánske produkty na vlasy od holistickej značky Authentic Beuty Concept, ktoré nájdete na STROKOWAY SHOP. Okrem toho, že pravidelne používam ich Hydrate šampón + Glow kondicionér + Hydrate masku, ktoré dodávajú vlasom hlbkovú výživu, regeneráciu aj hydratáciu. Súčasťou mojej vlasovej rutiny sú aj  produkty na hairstyling, s ktorými sa pracuje výborne! Dnes vám chcem dať do pozornosti 2 hairstylingové vlasové produkty, a to konkrétne Flawless Primer a Indulging Fluid Oil. 

 


Flawless Primer 

Flawless Primer je prípravný sprej používam predovšetkým pred akoukoľvek tepelnou vlasovou úpravou. Je to teda termoochranný stylingový sprej, ktorý obsahuje kokosový a jojobový olej, pomáha vlasy lepšie tvarovať a zároveň ich vyživuje. Na ABC milujem to, že ich produkty neobsahujú umelé prísady, receptúra je 100% vegánska a o dokonalej autentickej vôni ani nehovorím. Ak ste už skúsili niečo z  Autenticity (Authentic Beauty Concept), viete, o čom hovorím. 

 

Nájdete tu: https://www.strokowayshop.com/flawless-primer-pr%C3%ADpravny-sprej



Indulging Fluid Oil

Hýčkajúci olej na vlasy je absolútny must. Milujem oleje. Či je to olej na telo, pleť, alebo vlasy. Nikdy ho nie je dosť. Vyhovuje mi, že tento Hýčkajúci olej je estranný, a tak ho môžete používať na suché i mokré vlasy. Naviac sa ľahko a hneď do vlasov vstrebáva a naozaj vidíte, že vlasy sú po pár minútach viac poddajné a prirodzene lesklé.

 

Nájdete tu: https://www.strokowayshop.com/indulging-fluid-oil-hyckajuci-tekuty-olej  

 

 



Tak, ako nás chránia potraviny zvnútra, tak by naše vlasy mali chrániť aj spoľahlivé termoochranné vlasové produkty zvonky. Ktoré sú tie vaše must? Inšpiroval vás môj výber? Ak si neviete rady navštívte STROKOWAY SALÓN, ochotne k vlasom poradia. Naozaj tam vlasom rozumejú!

Zverejnenie komentára

simplicité