Ahojteee!
Som rada, že sa tu takto opäť stretávame pri krásnom sviatku, akým je Valentín. Je jedno, či tento sviatok oslavujete, alebo nie, nám to dáva možnosť pripraviť si tie najsladšie vegánske treats! Veď čo by to bolo bez nich, no nie? Ako už viete, ja som tím "sladké", a preto ich častejšie vidíte aj na mojom IG či blogu. Takže z týchto receptov nepripravíte plnohodnotnú valentínsku večeru, no môže to byť sladká bodka za krásnym večerom.
Hoci rada objavujem a skúšam nové recepty, tento rok som sa rozhodla pre klasiku v podobe čokoládovej torty s malinami, ktorou zväčša nič nepokazíte. Druhým receptom sú cheesecake jars s lotusovými sušienkami a domácim malinovým chia džemom. Myslím, že všetky ingrediencie máte doma, prípadne ich zoženiete veľmi ľahko. Oba recepty sú naozaj jednoduché a zvládnete ich ľavou-zadnou. Samozrejme, platí, že si ich môžete pripraviť kedykoľvek počas roka. :)
Do pozornosti by som vám rada dala značku ESTY, ktorú, pravdepodobne, odo mňa už poznáte, keďže ju často zmieňujem práve na Instagrame. Zbožňujem! Som rada, že na Slovensku či v Čechách nenájdeme nič podobné, pretože presne vďaka tomu si spravila miesto v srdciach už mnohých. Ide predovšetkým o vegánske proteíny v rôznych príchutiach ako je novinka Lemon Cheesecake, Banana Swirl, Brownie, no na e-shope nájdete aj dokonalé orechové masla, kaše, lyo ovocie a ďalšie mňam veci! Dúfam, že som vás aspoň trochu navnadila, pretože ja na ESTY naozaj nedám dopustiť. A keďže je už ten Valentín, mám pre vás aj zľavový kód, ktorý platí neobmedzene - stačí pri objednávke zadať ANNAMARIA10 a automaticky získate 10% zľavu.
Tak a poďme na spomínané recepty!
Valentine Chocolate Cake
Ingrediencie:
240 ml mandľového mlieka
50 g horkej čokolády
200 g hladkej špaldovej múky
50 g vegan proteínu ESTY
150 g jablkovej výživy
100 g xylitolu alebo trstinového cukru
70 g kukuročného škrobu
3 čl PDP
Štipka soli
Na vrch: kakao, mrazené maliny, lyofilizované maliny ESTY
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
- Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme čokoládu a na miernom plameni miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme chvíľu vychdanúť.
- Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme výživu a vychladenú čokoládovú zmes. Všetko dobre premiešame a nalejeme do formy.
- Pečieme 40 minút.
- Tortu necháme úplne vychladnúť, poprášime kakaom a ozdobíme malinami.
Ingrediencie (3 porcie):
200 g kešu orechov
Tuhá časť kokosového mlieka
50 g vegan proteínu lemon cheesecake ESTY
80 ml javorového / kokosového sirupu
Šťava z polovice citrónu
1/2 čl vanilky
Na spod:
Vegan lotusové sušienky
Malinový “džem”:
200 g mrazených malín
30 g javorového / kokosového sirupu
1 pl chia semienok
Postup:
1. Kešu namočíme aspoň na 4 hod do vody (najlepšie cez noc).
2. Zlejeme vodu a dáme do mixéra spolu so zvyšnými ingredienciami na plnku. Rozmixujeme do hladka. Ak sa konzistencia zda príliš hustá, môžeme pridať trochu mlieka či vody.
3. Na spod pohárov pridáme na hrubu rozdrvené sušienky. Nalejeme kešu plnku a dáme do chladničky.
4. Medzitým si pripravíme malinový “džem”. Maliny spolu so sirupom a trochou vody dáme do hrnca a varíme, kým sa nerozvaria.
5. Následne primiešame chia semienka, necháme stuhnúť a vychladnúť.
6. Džem navrstvíme na kešu plnku a dáme opäť do chladničky aspoň na 2 hod.
Prajem krásneho Valentína!
Zverejnenie komentára