It’s Christmas recipes time!



Vitajte späť!


December! Neviem, či to tento rok máte tak aj vy, no moja vianočná nálada zatiaľ neprišla … respektíve prichádza veeeľmi pomaly. V každom prípade sa na tento čas hrozne teším a verím, že každý z nás zažije radosť! Tento rok bol turbulentný vo všetkých smeroch. Veľa zmien, pocitov, situácií, nových ľudí či otázok, čo vlastne ukazuje iba to, ako Boh koná, aj keď to v danej chvíli nevidíme. A čo mi ukázal? Že ešte viac sa mám spoliehať na Neho… Aký ste mali rok vy? 


Každopádne, poďme si dať niečo dobré, vianočné. Aj tento rok som si pre vás pripravila pár receptov, kde som, ako inak, použila ingrediencie z Nutivy. Perníková kaša je, samozrejme, must Vianoc. Tentokrát som ju obohatila o tahini krém. Čo som však skúšala prvýkrát, bola čokoládová “saláma”. A bola úžasná! Jej prípravy som sa trochu obávala, no je to skutočne jednoduchý recept, na ktorý vám stačí pár minút a tuhnutie v chladničke. Tak čo, skúsite? 


Navyše, na e-shope www.nutiva.sk môžete využiť môj zľavový kód 10ANNAMARIA! Platí aj na niektoré zľavnené položky, čo je super deal, ak si chcete takto pred Vianocami spraviť zásoby. Pribudli tam krásne vianočné limitky, ale aj množstvo vecí pre vegánov ako napríklad vegan tuniak, rôzne pomazánky či vegan omeleta. Raj pre vegánov, čo vám poviem.


Vegan čokoládová “saláma”


Ingrediencie: 

200 g horkej čokolády

80 ml mandľového mlieka 

2 pl para orechového krému 

2 pl kakaa

2 pl javorového sirupu

½ čl mletej vanilky

25 g rozlámaných praclíkov alebo podobný sušienok  

40 g orechov (lieskové, kešu, …) 

40 g sušených sliviek 


Na obalenie: kokosová múka 


  1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli pridáme orechový krém, mlieko, kakao, javorový sirup a vanilku.
  2. Praclíky rozlámeme na menšie kúsky a dáme do misky s orechmi a sušenými nakrájanými slivkami. Zmiešame s čokoládovou zmesou. 
  3. Zmes zabalíme do fólie a necháme chladiť v chladničke aspoň 2-3 hodiny. 
  4. Potom obalíme v kokosovej múke, nakrájame na kolieska a podávame. 



Vianočná ovsená kaša s tahini


Ingrediencie:
40 g ovsených vločiek

10 g vegan proteínu

1 čl kakaa

1/2 banánu 

1 čl tahini

2 čl javorového sirupu

1/2 čl mletej vanilky alebo škorice

200 ml vody

200 ml mandľového mlieka 


Na vrch: mrazené černice, kešu, sušená moruša, škorica


Postup: 

  1. Všetky ingrediencie na kašu dáme do hrnca a varíme cca 10-15 minút, kým nebude kaša krémová. 
  2. Nalejeme do misky, ozdobíme ovocem, kešu orechmi, morušou, posypeme škoricou a podávame. 




Zverejnenie komentára

simplicité