Easter Vegan Brownies



Ahojte! (po dlhšom čase)


Veľkonočné obdobie milujem! Ako to máte vy? Osobne je to pre mňa také trošku zastavenie sa, nahliadnutie do seba samej a "vyhodnotenia". Najmä z toho kresťaského hľadiska. Navyše, pomaly tu máme už jar, takže dni sú konečne dlhšie, slnečné a povedala by som aj ... radostnejšie. 


No a, samozrejme, k Veľkej noci patrí množstvo skvelých receptov, ktoré väčšinou nestihnem pripraviť všetky. 😅 Ale medzi také obľúbené klasiky patrí jednoznačne vegan mazanec, kešu mozzarella alebo zemiakový šalát. Sladké zväčša obmieňam, no tento rok mám na pláne dnešné brownies, a takisto veľkonočnú bábovku, ktorú vám čoskoro pridám na IG. Ideme teda na tie brownies? Je to jeden z najjednoduchších brownies receptov a veľmi chutných. Používam do nich čokoládový proteín Welleco (u nás ho najdete na Organic Oasis - klik tu), ktorý jednoducho chutí ako kakauko. Vážne! 




Ostatné ingrdiencie, ako je napríklad moja obľúbená vegan čokoláda a xylitol (ako zdravšia náhrada cukru), som použila z Nutivy, kde, mimochodom, nájdete veeeľa noviniek a ďalších dobrôt. 💓 


Ingrediencie: 

400 g hladkej špaldovej múky

40 g čokoládového proteínu Welleco

100 g vegan čokolády 

1 čl kokosového oleja

2 čl PDP

1 čl sódy

80-100 g xylitolu

400-450 ml mandľového / ovseného mlieka 


Na vrch: kešu maslo, veľkonočné čokoládové vajíčka (vegánske nájdete v DM drogérií) 


Postup: 

1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a štvorcový plech vyložíme papierom na pečenie. 

2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. 

3. K rozpustenej čokoláde pridáme múku, proteín, PDP, sódu, xylitol a mlieko. 

4. Dobre premiešame, uhladíme a nalejeme na plech. 

5. Pečieme 40-45 minút. 

6. Po upečení môžeme poliať kešu maslom a ozdobiť veľkonočnými vajíčkami.  


Dobrú chuť a požehnanú Veľkú noc!





Zverejnenie komentára

simplicité