Vitajte!
Čo sú podľa vás doslova "luxusné raňajky"? Keďže som sa asi po roku rozhodla pripraviť francúzsky toast, pre mňa dostáva toto slovné spojenie úplne nový význam. 😅 Stavím sa, že francúzsky toast si väčšina z nás pamätá z detsva, pretože to bolo rýchle, jednoduché a proste chutné!
Super je, že môžete použiť starší, ale aj čerstvý chlieb a dokonalé sladké raňajky sú hotové za 20 minút. Zároveň sa nám blížia Vianoce a ja už pomaly začínam nasávať typickú predvianočnú atmosféru. Preto som francúzsky toast doladila perníkovým korením a pečenou hruškou, čo mu dodalo presne tento "cozy Christmas mood". Samozrejme, môžete si ho pripraviť aj ako sladkú poobednú pochúťku, zabaliť sa do deky a pozrieť si Netflix. 😍
A teraz sľubovaný recept.
Ingrediencie:
1/2 rozpučeného banánu
150 ml rastlinného mlieka
1 pl javorového sirupu
1/2 čl perníkového korenia
4-5 ks toastového chleba
Kokosový olej (na opekanie)
Pečená hruška:
1 ks hruška
1/2 čl škorice alebo perníkového korenia
Kokosový olej
Na vrch:
Mandľové lupienky
Škorica
Javorový sirup
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a menší plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Hrušku nakrájame na hrubšie mesiačiky, naukladáme na plech, polejeme olejom, sirupom a posypeme škoricou. Pečieme cca 20 minút.
3. V miske zmiešame banán, mlieko, sirup, semienka, obe múky a perníkové korenie.
4. Na panvici rozpálime kokosový olej.
5. Toastový chlieb obalíme v zmesi a dáme na panvicu. Opekáme 2-3 minúte z každej strany.
6. Francúzsky toast podávame s pečenou hruškou, pekanovými orechmi, mandľovými lupienkami, môžete pridať aj orechové maslo, jogurt alebo čokoľvek, čo máte radi.


Zverejnenie komentára