Vegan Gingerbread French Toast


 

Vitajte!


Čo sú podľa vás doslova "luxusné raňajky"? Keďže som sa asi po roku rozhodla pripraviť francúzsky toast, pre mňa dostáva toto slovné spojenie úplne nový význam. 😅 Stavím sa, že francúzsky toast si väčšina z nás pamätá z detsva, pretože to bolo rýchle, jednoduché a proste chutné! 


Super je, že môžete použiť starší, ale aj čerstvý chlieb a dokonalé sladké raňajky sú hotové za 20 minút.  Zároveň sa nám blížia Vianoce a ja už pomaly začínam nasávať typickú predvianočnú atmosféru. Preto som francúzsky toast doladila perníkovým korením a pečenou hruškou, čo mu dodalo presne tento "cozy Christmas mood". Samozrejme, môžete si ho pripraviť aj ako sladkú poobednú pochúťku, zabaliť sa do deky a pozrieť si Netflix. 😍


A teraz sľubovaný recept. 




Ingrediencie:
1/2 rozpučeného banánu
150 ml rastlinného mlieka 
1 pl javorového sirupu 
2 pl tapiokovej múky (alebo škrobu) 
1/2 čl perníkového korenia
4-5 ks toastového chleba
Kokosový olej (na opekanie) 
 
Pečená hruška: 
1 ks hruška
1/2 čl škorice alebo perníkového korenia
Kokosový olej
 
Na vrch: 
Mandľové lupienky 
Škorica
Javorový sirup 
 
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a menší plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Hrušku nakrájame na hrubšie mesiačiky, naukladáme na plech, polejeme olejom, sirupom a posypeme škoricou. Pečieme cca 20 minút.
3. V miske zmiešame banán, mlieko, sirup, semienka, obe múky a perníkové korenie. 
4. Na panvici rozpálime kokosový olej. 
5. Toastový chlieb obalíme v zmesi a dáme na panvicu. Opekáme 2-3 minúte z každej strany.
6. Francúzsky toast podávame s pečenou hruškou, pekanovými orechmi, mandľovými lupienkami, môžete pridať aj orechové maslo, jogurt alebo čokoľvek, čo máte radi. 





 

Zverejnenie komentára

simplicité