Pumpkin Overnight Oats


 

Ahojte!


Po trošku dlhšej dobe som sa rozhodla s vami zdieľať jeden z ďalších mojich obľúbených receptov. Keďže tu máme jeseň a s ňou tekvicové recepty, ani u mňa to nebude inak. 😋 Z tekvice sa toho dá pripraviť naozaj veľa ... či už na sladko, alebo na slano. Asi už ale tušíte, že to bude sladký recept. 


Husté, krémové overnight oats doplnené chia semienkami sú za mňa teda perfektné ľahké raňajky. Tentokrát, samozrejme, tomu dodáva šmrnc tekvicové pyré a tiež nové arašidové maslo z Nutivy. Nutiva totiž prišla s vlastnými orechovými maslami a asi si viete predstaviť moju novú závislosť. Ďakujem Nutiva! Ak ste ich ešte nemali možnosť vyskúšať, bežte na tento link. Pri jednom pohári, veru, neostanete. Okrem toho, v ich ponuke nájdete aj nové nutivácke pečené müsli, ktoré sa perfektne hodia na raňajky alebo ako snack. 😍 V recepte nájdete linky aj na ďalšie ingrediencie na www.nutiva.sk, takže smelo do výberu. 


Čo sa týka samotného receptu, odporúčam pripraviť dvojitú či dokonca trojitú dávku, a zabezpečiť si tak kvalitný meal prep na niekoľko dní. Hlavne, ak viete, že toho máte v dané dni veľa a na prípravu jedla neostáva až toľko času. Overnight oats najradšej pripravujem do takýchto skleniečiek, pretože sú ľahko prenosné a viete si ich zobrať na cestu počas rušných pracovných / školských dní. 



Ingrediencie: 

35 g jemných ovsených vločiek 

1/2 banánu 

1 pl javorového sirupu 

50 g tekvicového pyré (môže byť už z obchodu)

1 pl arašidového masla Nutiva

1 pl chia semienok 

1 čl tekvicového korenia (alebo škorice)

100 g mandľového / sójového / gréckeho jogurtu

Trochu rastlinného mlieka


Na vrch: 

Granola / pečené müsli 

Ovocie (figy, slivky, ...)

Jogurt 

Pekanové orechy 

Tekvicové semienka

Škorica 


Postup: 

1. Banán rozpučíme vidličkou na kašu a pridáme zvyšné ingrediencie (okrem mlieka). 

2. Následne postupne prilievame mlieko, aby konzistencia bola trochu redšia (cez noc kaša zhustne).

3. Vložíme na noc do chladničky. 

4. Ráno ozdobíme granolou, figami, jogurtom, orechmi, semienkami a škoricou. 


Dobrú chuť! 







Zverejnenie komentára

simplicité