Vitajte späť!
Po dlhšej dobe tu máme opäť jeden chutný letný recept, ktorý, podľa mňa, stojí za vyskúšanie. Galetka patrí medzi moje najobľúbenejšie sladké recepty, a táto s broskyňami obzvlášť. Chápem, že zapínať rúru v lete je to posledné, čo chceme, no pri recepte ako je tento nestrávite veľa času a výsledný efekt je dokonalý. Navyše, môžete ju podávať napríklad so zmrzlinou, takže letný snack ako stvorený. 😋
Ak zrovna nemáte po ruke broskyne, kľudne ich nahraďte slivkami, jahodami, hruškami ... ja to rada obmieňam podľa sezónny. Tentokrát som zmes broskýň pripravila spolu s nasekanými pistáciami a škoricou, čo ju krásne ozvláštnilo. Broskyne sú same o sebe celkom sladké, takže dosladenie nechám na vás. Množstvo ingrediencií som, ako inak, použila z Nutivy, ktorú už snáď nemusím predstavovať. 💓 Dobrá správa je, že ešte do konca júla vám platí zľavový kód "Annamaria10" na celý sortiment (aj zľavnené položky!). Majú aj nejaké novinky, napríklad acai prášok, ktorý som už skúsila a je famózny! Tak bežte mrknúť a potom sa vráťte k receptu. 😉
Ingrediencie:
250 g hladkej špaldovej múky (používam jedine Pernerku, a takisto ju nájdete na Nutive)
50 g proteínu (alebo nahradíme múkou)
180 g rastlinného masla (Rama, ...)
4-5 pl rastlinného mlieka
3-4 pl javorového sirupu
Štipka soli
Náplň:
5-6 broskýň
1-2 pl kokosového cukru
1 čl tapiokovej múky / škrobu
50 g nasekaných pistácií
1 čl škorice
Na potretie:
1 čl vody
1 čl jablečného octu
Mandľové lupienky
Postup:
1. V mise zmiešame všetky suroviny na cesto a rukami vypracujeme hladké kompaktné cesto. Necháme ho v mise a dáme na 1 hodinu do chladničky.
2. Broskyne nakrájame na mesiačiky, zmiešame s cukrom, tapiokovou múkou, pistáciami a škoricou.
3. Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú z nich vyvaľkáme do kruhu.
4. Do stredu naukladáme zmes broskýň a postupně prekladáme okraje cesta. Potrieme octom zmiešaným s vodou a posypeme mandľovými lupienkami.
5. Galetky dáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 180 stuňoch cca 30 minút.
Dobrú chuť!
Zverejnenie komentára