Vegan Mini Peach Galettes




Vitajte späť!


Po dlhšej dobe tu máme opäť jeden chutný letný recept, ktorý, podľa mňa, stojí za vyskúšanie. Galetka patrí medzi moje najobľúbenejšie sladké recepty, a táto s broskyňami obzvlášť. Chápem, že zapínať rúru v lete je to posledné, čo chceme, no pri recepte ako je tento nestrávite veľa času a výsledný efekt je dokonalý. Navyše, môžete ju podávať napríklad so zmrzlinou, takže letný snack ako stvorený. 😋 


Ak zrovna nemáte po ruke broskyne, kľudne ich nahraďte slivkami, jahodami, hruškami ... ja to rada obmieňam podľa sezónny. Tentokrát som zmes broskýň pripravila spolu s nasekanými pistáciami a škoricou, čo ju krásne ozvláštnilo. Broskyne sú same o sebe celkom sladké, takže dosladenie nechám na vás. Množstvo ingrediencií som, ako inak, použila z Nutivy, ktorú už snáď nemusím predstavovať. 💓 Dobrá správa je, že ešte do konca júla vám platí zľavový kód "Annamaria10" na celý sortiment (aj zľavnené položky!).  Majú aj nejaké novinky, napríklad acai prášok, ktorý som už skúsila a je famózny! Tak bežte mrknúť a potom sa vráťte k receptu. 😉



Ingrediencie: 

250 g hladkej špaldovej múky (používam jedine Pernerku, a takisto ju nájdete na Nutive)

50 g proteínu (alebo nahradíme múkou)

180 g rastlinného masla (Rama, ...)

4-5 pl rastlinného mlieka

3-4 pl javorového sirupu 

Štipka soli 


Náplň: 

5-6 broskýň

1-2 pl kokosového cukru 

1 čl tapiokovej múky / škrobu 

50 g nasekaných pistácií

1 čl škorice 


Na potretie: 

1 čl vody

1 čl jablečného octu 


Mandľové lupienky


Postup: 

1. V mise zmiešame všetky suroviny na cesto a rukami vypracujeme hladké kompaktné cesto. Necháme ho v mise a dáme na 1 hodinu do chladničky. 

2. Broskyne nakrájame na mesiačiky, zmiešame s cukrom, tapiokovou múkou, pistáciami a škoricou.

3. Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú z nich vyvaľkáme do kruhu. 

4. Do stredu naukladáme zmes broskýň a postupně prekladáme okraje cesta. Potrieme octom zmiešaným s vodou a posypeme mandľovými lupienkami. 

5. Galetky dáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 180 stuňoch cca 30 minút. 


Dobrú chuť! 






Zverejnenie komentára

simplicité