Vegan rebarborová bublanina s posýpkou




Ahojte!


Na toto obdobie sa veľmi teším, keďže sú v sezónne moje obľúbené druhy ovocia ako sú jahody či rebarbora. Takže po extrééémne dĺhej dobe tu máme konečne recept na "klasickú" bublaninu s posýpkou. Ja si tú naozaj tradičnú pamätám od mojej babky, ktorá ju robila abslútne svetovú! Takú vláčnu a sladučkú. Dokonca mala svoju vlastnú vypestovanú rebarboru. Mne sa taká asi nikdy nepodarí, ale tie pokusy stoja za to. 😍 Samozrejme, nemohli sme ju jesť teplú, pretože by nás boleli brušká. 😁 Neviem ako vy, ale osobne si vždy takýto pečený koláč ešte zohrejem, keď ho idem jesť. Jednoducho mi to tak chutí viac. 😁 


Bublanina je ale rýchla, jednoduchá a vábivá na pohľad, takže verím, že poteším nie jeden jazýček. Osladiť život sa dá aj zdravším spôsobom, a toho sú dôkazom aj suroviny, ktorá som použila, ako inak z e-shopu NUTIVA. Za posledné mesiace im pribudli skvelé novinky, tak vás pozývam ich omrknúť. Nájdete tam napríklad tigrie orechy, rôzne zvýhodnené balíčky, nové mixy mrazom sušeného ovocia (tie patria medzi jedny z najobľúbenejších) datle v horkej čokoláde (I meaaaan!) a mnoho ďalšieho.


Navyše, dúfam, že vás poteším, CELÝ  JÚN a JÚL bude na e-shope platiť zľava s kódom "Annamária10", čím môžete získať - 10% z celého nákupu. 💕 


Tak čo, ideme na recept?



Cesto: 

400 g hladkej špaldovej múky (Pernerka)

450 ml rastlinného mlieka

100 g kokosového / brezového cukru 

100 ml repkového oleja

3 čl PDP

1 čl sódy

1 pl jablčného octu


Reberborová zmes:

2-3 ks rebarbory

2 pl datlového sirupu

1/2 čl mletej vanilky

1 čl kukuričného škrobu


Posýpka:

50 g jemných ovsených vločiek

40 g hladkej špaldovej múky

15 g kokosového / brezového cukru 

50 g zmäknutého rastlinného masla (Alsa, Rama, ...)


Postup: 

1. Rúru prehrejeme na 180 stupňov a štvorcový plech vyložíme papierom na pečenie.

2. Mlieko zmiešame s octom aa dáme nabok.

3. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto, pridáme mlieko s octom a dobre premiešame. Vylejeme na plech.

4.  Rebarboru olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, pridáme sirup, vanilku, škrob a zľahka premiešame. Následne naukladáme na cesto. 

5. V menšej miske zmiešame zmiešame všetky ingrediencie na posýpku a prstami zapracujeme maslo. 

6. Nasypeme na koláč a pečieme v rúre cca 30-35 minút. 











Zverejnenie komentára

simplicité