Strawberry Cheesecake Baked Oats


Ahojteee!


Minule som (konečne) v obchode narazila na krásne, červené, voňavé jahody, takže som ich hneď schmatla. A boli, veru, extrémne sladké! Tak som si povedala, že by som pripravila recept, ktorý už mám v mysli veľmi dlho. A to je táto pečená kaša inšpirovaná jahodovým cheesecakom. Samozrejme, je vegan a bez nejakého zbytočného cukru, takže super aj na raňajky. Ja si tieto pečené kaše ozaj veľmi idem a moc mi chutia. Rada obmieňam a striedam príchute. Nejaké ďalšie recepty nájdete aj na mojom IG, kde food inšpiráciu zdieľam o niečo častejšie. 😊 


Základom boli teda iba ovsené vločky, mandľová múka, jablková výživa, rastlinné mlieko a to, čo tomu dodalo pravú chuť, tadaaaa ... kešu orechové maslo. Za mňa vyhrávajú jednoznačne maslá od Lifelike, a toto kešu je úplne iný level! 🤤 Veľmi odporúčam. Nebudete ľutovať. A to hovorí nadšenec orechových masiel. Poďme ale na celý recept, ktorý máte hotový za pol hodinku. 




Ingrediencie: 

30 g ovsených vločiek rozmixovaných na múku 

15 g mandľovej múky

9 g proteínu (alebo múky)

1 čl chia

20 g kešu masla 

60 g jablkovej výživy (alebo 1/2 rozpučeného banánu)

200-250 ml rastlinného mlieka

2 čl PDP

1/2 čl melted vanilky 


Na vrch: 

Kokosový / grécky jogurt, jahody, sušienky, mandľové lupienky 


Kokosový olej 


Postup: 

1. Zapekaciu misku vymažeme kokosovým olejem a rúru predhrejeme na 180 stupňov. 

2. V menšej miske zmiešame všetky ingrediencie na pečenú ovsenú kašu a nalejeme do zapekacej misky.

3. Pečieme cca 20-25 minút. 

4. Po upečení vyberieme z rúry, potrieme jogurtom (ja mám rada aj hustú kokosovú smotanu z Lidlu),  poukladáme jahody, rozdrvíme sušienky a posypeme mandľovými lupienkami. Môžeme pridať ešte extra kešu maslo. 


Mňaaaam! 


Dúfam, že Vám recept bude chutiť a keď ho budete skúšať, neváhajte mi poslať Vaše výtvory. 😊❤️ 






2 komentáre

  1. Veľmi by som chcela skúsiť na raňajky bakes oats, ale nemám na nich nikdy poriadne čas. Keď mám počas dňa nejaké plány alebo idem do práce, tak nemám ráno veľmi čas na dlhé pripravovanie raňajok, a keď si počas voľna dlhšie pospím, tak som už pomerne hladná a predstava čakať pol hodiny na jedlo ma až tak neláka 😅 Ale táto kombinácia vyzerá veeľmi lákavo, tak možno si niekedy nastavím budík aj vo voľné dni, aby som to skúsila 😅😅

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMMYDLÁ OD MYLO — NAJVOŇAVEJŠIE, NAJKRAJŠIE A NAJOBĽÚBENEJŠIE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite veľmi odporúčam, u mňa sú to veľmi obľúbené raňajky :) pravdupovediac, je to celkom rýchle, keďže iba zmiešaš ingrediencie, dáš do rúry a za tú pol hodinku si vieš pripraviť všetko ostatné :) alebo cez víkend, keď máš viac času :) budem sa tešiť!!

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité