Valentine's beetroot pancakes



Ahojte!


Už viete, ako budete tráviť Valentína? Ja to vidím na celodenné rande s chladničkou, Netflix a nejakú tú "romantickú" prechádzku pri Dunaji ... so mnou. 😅 No a raňajky do postele nesmú chýbať! Lievance nikdy nič nepokazia a na Valentína už vôbec. Teda, áno, párkrát sa stalo, že cesto sa ani neotočilo. 👏 Ale z chýb sme sa poučili, a preto s vami zdieľam tento chutný recept na cviklové lievance. Okrem toho, že sú fakt chuťovo dobré, sú aj zdravé. "Tajnou" ingredienciou je teda cvikla, ktorú, prekvapivo, nebudete vôbec cítiť. Ja som cviklu doslova nenávidela a stále ju veľmi nemusím iba tak, samotnú. Ale v sladkých receptoch ako sú lievance alebo brownies je skvelá. A tiež je to spôsob, ako pridať do svojho jedálnička o niečo viac zeleniny. Na tieto cviklové lievance som pridala pistáciové maslo, ktoré tomu dodalo že úplne iný rozmer. Už ste ho skúšali? Je výborné! Tak teda poďme na recept. 


Ingrediencie: 

50 g ovsených vločiek 

50 g cícerovej múky (môžete použiť vločky, špaldovú, pohánkovú alebo mandľovú múku)

1 pl chia semienok 

1 čl PDP

1 pl javorového sirupu 

60 g jablkovej výživy (alebo 1/2 banánu)

1 malá uvarená cvikla (odporúčam kúpiť už uvarenú v obchode)

200 ml mandľového mlieka 

1/2 čl vanilky 

Kokosový olej 


Na vrch: 

Mrazom sušené ovocie (černice, slivky, maliny, jahody, ...)

Sušená moruša 

Pufovaný amarant 

Pistáciové maslo lifelike 


+ rastlinný jogurt 


Postup: 

1. Všetky ingrediencie (okrem kokosového oleja) dáme do mixéra a rozmixujeme na hladké cesto. Cesto by malo byť o niečo hustejšie. 

2. Na panvici rozpalíme kokosový olej, naberieme 1-2 pl cesta, a tak vytvoríme lievanec. Opekáme 2-3 minúty z každej strany. Z tohto množstva výjde cca 10 lievancov. 

3. Každý lievanec potrieme jogurtom a vrstvíme na seba. 

4. Nakoniec už len stačí ozdobiť lyo ovocím, čerstvým ovocím a pistáciovým maslom. 


Mňam, mňam, mňam! 


Krásneho Valentína 💖


Mimochodom, ak by ste mali záujem o ďalší recept, tentokrát slaný, na blogu nájdete aj cviklový hummus








2 komentáre

  1. Cviklu až tak veľmi nemusím (minulý týždeň som prvýkrát pila cviklový džús a 😖😖), ale keď hovoríš, že v tomto recepte ju necítiť... Tak možno jej dám ešte šancu, lebo lievance vyzerajú fakt super! A pistáciové maslo musím tiež ochutnať, lebo už podľa fotiek vyzerá vynikajúco 😍

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMTeplé strukovinové šaláty — s fazuľou, šošovicou a cícerom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hahaa, s tým cviklovým džúsom úplne súcitím :) budem sa veľmi tešiť, určite daj feedback :)

      Odstrániť

simplicité