Pistachio Butter Cups



 
Vitajte!


Dnes si dáme opäť nejaký recept. Začali ste s klasickým "po Vianociach už zdravo"? Ja tieto "predsavzatia" veľmi nemusím, hlavne čo sa týka jedla. Mám tu pre vás jeden recept, ktorý obsahuje čokoládu, no vôbec žiadne výčitky si pripúšťať nebudeme. 😊 


Kto by nemiloval kombináciu čokolády a arašidového masla? Dúfam, že v tom máme všetci jasno. A myslím, že všetci poznajú aj klasické Reese's, ktoré sú však často úplne zbytočne presladené a umelé. U nás to skôr voláme šuhajdy, no určite viete, čo myslím. Ja som sa rozhodla tento klasický recept trochu ozvláštniť, a tak som namiesto arašidového masla použila pistáciové (je extrémne chutné a tá farba!!) a dozdobila lyo černicami a morskou soľou. Mňam! Je to úplne nenáročný recept, ktorý si vyžaduje minimum ingrediencií a zvládne ho každý. Je hotový relatívne rýchlo, a tak ho môžete prichystať pre návštevu alebo iba tak ... ku káve. 



Niektoré z použitých ingrediencií nájdete, ako inak, na e-shope www.nutiva.sk, ktorý poúka naozaj široký sortiment orechov, sušeného / lyo ovocia, orechových masiel, múk, vločiek a mnooooooho ďalšieho. Mne sa dlhodobo skutočne osvedčili a nedám na ich kvalitu dopustiť. Rýchlo klikajte tu a kuk, čo všetko majú. 😊  


Ingrediencie: 

240 g horkej čokolády (odporúčam 70-80%, aby to nebolo až príliš horké)

100 g kakaového masla (alebo iného rastlinného masla)

Pistáciové maslo 

Mrazom sušené černice

Hrubá morská soľ 


Postup: 

1. Horkú čokoládu spolu s masům roztopíte vo vodnom kúpeli (nad parou). 

2. Pripravíme si papierové košíčky (8-9 ks). 

3. Do každého košíčka dáme 1-2 pl rozpustenej čokolády a vložíme do mrazničky na 20 minút. 

4. Košíčky vyberieme a do středu každého dáme pistáciové maslo. Dáme na 20 minút do mrazničky. 

5. Na záver ich polejeme zvyšnou čokoládou a opäť vložíme do mrazninčky ešte na 20 minút. 

6. Po stuhnutí môžeme posypať lyo černicami a štipkou soli. 


Dobrú chuť! 










Zverejnenie komentára

simplicité