Switching To Natural Deodorant = The Best Decision!



Ahojte!

Začnem asi tým, že "klasický drogerkový" deodorant si nekupujem už niekoľko rokov. Naopak, stále viac a viac objavujem zákutia tých prírodných. A poviem vám, to rozhodnutie som neľutovala ani na minútu! Deodorant je niečo, čo používame každý deň. Je to nevyhnutnosť, nad ktorou sa však až tak často do hĺbky nezamýšľame. Takisto sa často nestretávame s článkami, ktoré by rozoberali dôkladnú starostlivosť o podpazušie. Neprikladáme tomu váhu, aj keď by sme, rozhodne, mali. 

Tejto úlohy sa výborne chopila značka Corpus, z Kalifornie, ktorú najnovšie nájdete aj na e- shope www.anemonegarden.sk. Corpus sa zameriava na výrobu deodrantov, ktoré sú účinné aj bez použitia potenciálne škodlivých chemikálií. Všetky ich produkty sú teda vegánske, cruelty-free, bez parabénov či hliníka. Všetky zložky sú buď rastlinného alebo minerálneho pôvodu. Výborne majú premyslenú aj samotnú výrobu, čím prispievajú k pozitívnemu vplyvu na životné prostredie. Páči sa mi, že podporujú miestne komunity, yužívajú energiu z obnoviteľných zdrojov, recyklované obaly a materiály a vždy, keď je to možné, používajú železničnú prepravu oproti kamiónovej. I mean ... takýto prístup sa nevidí často a nesmierne ma teší, že vďaka Anemone sa môžeme dozvedať o takýchto značkách častejšie. 

Prečo sú klasické deodoranty škodlivé? 

Hliník, hliník a ešte raz ... hliník! Jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodla prejsť na prírodné deodoranty. Mnohé tradičné deodoranty na trhu vlastne obsahujú hliník alebo formy hliníka. Ten má tendenciu upchávať potné žľazy v podpazuší, ktoré následne zastavujú normálne a prirodzené potenie. Dokonca je známe, že hliník môže spôsobiť nestabilitu génov v prsnom tkanive, čo môže hrať úlohu pri podpore rastu nádorov, a teda rakoviny. Spomenutý hliník v deodorantoch často spôsobuje aj nežiaduce podráždenie alebo nepríjemné alergické reakcie. Pokožka v okolí podpazušia môže byť zároveň precitlivená na sódu bikarbónu, ktorá býva obsiahnutú vo väčšine či už prírodných, alebo kalsických deodorantoch. Nebojte, v produktoch Corpus ju nenájdete. 

Avšak, "populárne deodoranty" obsahujú aj ďalšie zložky, ktoré sú klinicky preukázanými karcinogénmi a reprodukčnými toxínmi, ktoré sa ukladajú v tele a uchovávajú a zhromažďujú (známe ako bioakumulácia). Navyše, bežné parfumované deodoranty moju pokožku skôr vysušili. Pri prírodnom deodozante viem, že svojej pokožne absolútne neškodím a účinok samotného deodorantu je omnoho lepší. No a práve aj značka ako Corpus si zachováva čisto prírodné zložky a neobsahuje žiadne potenciálne škodlivé chemikálie. 


Corpus prírodný dezodorant 


Corpus, okrem iného, ponúka aj paletu prírodných tónov, ktoré sú založené viac-menej na esenciálnych olejoch. Ja som si vybrala práve vôňu "California". Primárny dôvod bol spomienkový, keďže som v USA zažila krásne chvíle a, keby som mohla, ani na chvíľu by som neváhala vrátiť sa tam. Ak si teda myslíte, že vám bude chýbať typická vôňa deodorantu, mýlite sa. Naturálne vône, ktoré ponúka korpus vás dostanu! Zaujímavosťou je, že všetky prírodné vône získavajú prevažne z kôry, semien, korienkov, dužiny a stonky rastlín, a to aby dosiahli výraznejšiu intenzitu. 


Táto mi doslova pripomína šum oceánu, dni strávené na pláži, slanú pokožku, vysoké palmy a nekonečne ldhé slnečné dni. Achh, prečo si to robím? 😅 Okaay, ďalej. Čo sa týka zložiek, obsahuje napríklad morskú soľ, bergamot, jasmín či biele pižmo. 


Čo sa týka samotnej konzistencie, je to tuhý deodorant vo forme tyčinky. Ja osobne preferujem práve tento spôsob aplikácie, keďže jednak mám pocit, že tuhé deodoranty sú omnoho šetrnejšie k pokožke, a tiež majú lepší účinok. Ešte dodám, že Corpus nedráždi pokožku ani po holení a nezanecháva žiadne stopy na oblečení. 


Deodorant nájdete tu



Myslím si, že každá z nás sa chce vyhnúť nebezpečným (komerčným) deoodorantom. Už len preto, pretože chceme svoje zdravie udržať dlhdodobo pevné. Takže ak hľadáte deodorant, ktorý je bez zbytočných chemikálií, hliníka a je úplne prírodný, Corpus je výborná voľba, a to aj vtedy, ak chcete nejakým darčekom potešiť svojich blízkych. 💝

2 komentáre

  1. Ani ja už dlho nepoužívam klasické dezodoranty. Keď som sa začala viac zaujímať o udržateľnosť, tak to bola jedna z prvých vecí, ktoré som nahradila, a až potom som sa dozvedela, ako veľmi škodlivý je hliník pre pokožku! Teraz používam dezodorant od Ponio bez sódy a som s ním nadmieru spokojná 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Sprievodca bezobalovými obchodmi — Brno: Brána ke zdraví & NOsáček

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité