Arugula Pesto Spaghetti


Vitajte späť!


Dnes, po Veľkej noci, som si pre vás pripravila opäť ďalší recept, no nebude to sladký, ako ste možno zvyknutí, ale práve slaný. Osobne nepoznám rýchlejší recept, ako sú cestoviny s pestom a nejakou zeleninou. Pravdupovediac, preferujem skôr bezlepkové cestoviny, ktoré dnes už nie je problém zohnať, alebo strukovinové, ktoré sú zároveň výživnejšie. Ak k tomu pridáte lahodné pesto, tak máte obed alebo večeru hotovú za 15 minút. Takže naozaj nesúhlasím s tým, že na to, aby ste sa kvalitne a zdravo najedli, potrebujete stráviť pri sporáku 2 hodiny. 😉


Ja som nedávno vďaka Nutive objavila pestá českej značky Hradecké delikatesy. Na ich e-shope je to úplna novinka a ja som si zamilovala práve rukolové. Pre tých, ktorí rukolu nemusia, mám dobrú správu, pretože sa jej chuti v tomto produkte nemusia obávať. Okrem bazalkovej klasiky, ktorá je rovnako výborná, je rukolové pesto skvelé ozvláštnenie. 


To však nie sú jediné novinky...  na e-shope, okrem toho, nájdete aj nové poctivé BIO sirupy od Country Life. Javorový, datlový alebo kokosový? Aký len nechcete! Výborne sa hodia do pečenia, kaše, palaciniek, všade! Mojím TOP odporúčaním je datlový, ktorý okrem toho, že výborne chutí, je aj o niečo prospešnejší pre zdravie. 


Na všetky tieto produkty, ale aj ostatné, ktoré nájdete na e-shope Nutiva, máte 10% zľavu s kódom "Annamaria10". 💝 


No a teraz sa už poďme vrhnúť na sľúbený recept. 😊


Ingrediencie: 

90 g celozrné / bezlepkové špagety

100 g šampiňóny

Hrsť špenátu 

20 g pistácie 

10 g píniové orechy

1 pl lahôdkové droždie 

1 pl olivový olej 

2 (menšie) pl rukolového pesta 

Šťava z polovice citróna 

Soľ, čierne korenie, mletý zázvor, čili 

 

Postup: 

1. Špagety uvaríme podľa postupu na obale. 

2. Šampiňóny nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme 4-5 minút. Potom pridáme prepláchnutý špenát, lahôdkové droždie, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a necháme chvíľu dusiť. 

3. Keď sú špagety hotové, zmiešame ich so šampiňónovou zmesou, pestom, nakrájanými orieškami a dobre premiešame. 

4. Servírujeme s extra nasekanými píniovými orieškami a pistáciami. Môžete pridať aj paradajky alebo nastrúhaný (vegan/klasický) syr. 




Dobrú chuť!



 





2 komentáre

  1. Zbožňujem rukolu a zbožňujem pesto, tak sa celkom divím, že mi ešte nenapadlo spojiť to dokopy 😅😅 Takže určite vyskúšam, vďaka za tip!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Ako na minimalizmus — 1. krok: triedenie & upratovanie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj! Priznám sa, že ja som si k rukole chvíľu musela hľadať cestu, ale podarilo sa. :D

      Odstrániť

simplicité