Skin Care With Mixa


Vitajte!


Kozmetiku Mixa používam už veľmi veľmi dlho, no musím sa priznať, že nikdy som nevyskúšala pleťové produkty. Tie sú pre mňa o niečo nové a hlavne neprebádané, preto som rada, že vám môžem ponuknúť moje prvé dojmy. Milujem však ich telové mlieka a sprchové gély, pretože nie sú výrazne parfumované. Na pokožke pôsobia fantasticky, upokoja ju a zanechajú skutočne jemnú. Okamžite sa vstrebávajú a napriek tomu pokožku krásne prevoňajú a vyživia. Myslím si, že pre majiteľov suchej pokožky by mohli byť naozaj dobrými spoločníkomi. Teraz sa už poďme vrhnúť na starostlivosť o pleť. 


MIXA HYALUROGEL KOZMETICKÁ SADA

Balenie MIXA Hyalurogel obsahuje denný a nočný krém s kyselinou hyalurónovou, ktoré sú určené na citlivú a suchšiu pleť. Po ich otvorení ucítite veľmi príjemnú vôňu, ktorá si ma ihneď získala. Krémy sú hypoalergénne a neobsahujú farbivá ani parabény, takže za mňa úplne skvelé. V mojich predošlých článkoch si môžete prečítať aj o prírodnej kozmetike, na ktorú, samozrejme, nedám dopustiť, no zároveň musíte byť pri výbere viac ostražité, keďže sa v nich nachádza aj viac alergénov a zložiek, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie. Produkty značky Mixa, o ktorých vám dnes píšem, sú teda hypoalergénne a môžu byť veľmi vhodné práve pre alergikov. 


Čo sa týka zloženia, v týchto krémoch nájdete: 


  • kyselinu hyalurónovú ‒ viaže na seba veľké množstvo vody a celkovo zlepšuje hydratáciu pokožky
  • glycerín ‒ chráni pleť pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia a pomáha ju zvlhčovať
  • ľaničníkový olej ‒ zanecháva pleť hebkú a vyživenú

Oba krémy pôsobia na pleti extrémne príjmne a dobre sa rozotierajú. Majú bielu farbu, konzistencia nie je vôbec hutná, naopak, je ľahká a výživná. Práve o to ide, aby ste pocítili jemnosť konzistencie, ktorá zároveň nechá pleť dýchať. Po aplikácií som nepociľovala absolútne žiadne pridané štipanie ani som nezazrela žiadne červené a nepríjemné fľaky. Moja pleť je suchá, no oba krémy sa výborne vstrebávajú a denný krém je perfektný aj pod make up. Po pár dňoch som spozorovala oveľa menej suchých miest na tvári a už na prvý pohľad bola omnoho viac hydratovaná. Žiaden mastný film, iba pôsobila omnoho zdravšie. 


Použitie: Aplikujte vždy na dôkladne vyčistenú pleť. Pred tým však naneste gélové sérum.  


Nájdete napríklad tu. 



GÉLOVÉ SÉRUM

Zopár pekných faktov: 

  • ukľudňujúce
  • až 2x väčší obsah kyseliny hyalurónovej
  • veľmi príjemná a svieža textúra
  • opäť hypoalergénne 

Gélové sérum som ešte nemala. Máte s ním skúsenosť? No toto ma milo prekvapilo. Jednoduché používanie, rýchly účinok a dnes už neodmysliteľná hydratácia - to je taká typický definícia, aké by malo byť pleťové sérum. Za optimálnu hydratačnú technológiu sa považuje hlavne vodno-gélová textúra, pretože v tom prípade tam nájdeme vysoký obsah vody a zabezpečia dobrú vstrebateľnosť. 


V prvom rade je toto gélové sérum ideálne na pleť, ktorá je dlhodobo dehydrovaná, potrebuje oživiť a vyživiť. Tak ako predošlé krémy, aj tento vonia neskutočnou čistotou a zanecháva pleť taaak jemnú. Opäť v oboch prípadoch platí, že produkty sa nelepia a neupchávajú póry. Textúra tohto séra je o niečo sviežejšia a na pleti pôsobí príjemne-hydratačne. Ráno vás prebudí a po celý deň máte pocit hydratovanej pokožky. V kombinácií s denným krémom je to naozaj skvelý krok vpred. 😊


Použitie: Aplikujte vždy na dôkladne vyčistenú pleť. Následne odporúčam naniesť denný, resp. nočný hydratačný krém. 


Nájdete napríklad tu



Ak to zhrniem, pleťové prodkty značky Mixa sa veľmi vydarili a sú naozaj k pokožke jemné, šetrné, poskytujú jej potrebnú úľavu a hydratáciu. Priaznivo pôsobia na začervenaná a presušené miesta, ktoré po pár dňoch krásne miznú a liečia sa. Obzvlásť ich odporúčam práve teraz v chladnejšom období, kedy je pleť ešte o niečo suchšia. Časom sa určite poobhliadnem aj po iných výrobkoch tejto značky. 💓





1 komentár

simplicité