Vitajte v novom roku!
Ako ste ho začali? Je zjavné, že opäť asi trávime trochu viac času doma a v kuchyni. Napriek tomu, ja sama mám rada recepty, ktoré sú rýchle a ľahko zvládnuteľné. Keď potrebujete práve takýcto rýchly snack alebo jemne-chrumkavé raňajky, skúste klasické škoricové rolky oživiť ovocnou príchuťou, vďaka ktorej si ich zamilujete ešte o niečo viac. Nepoužila som čerstvé maliny, no zvolila som skvelý a veľmi všestranný 100% prášok z mrazom sušených malín, ktorý, ako inak, nájdete na Nutive.
Čo sa týka cesta, je to snáď jedno z najjednoduchších, aké môžete pripraviť. Dá sa využiť do viacerých receptov, napríklad aj do štrúdle. Žiadne droždie ani kysnutie. Keď myslím rýchly recept, tak naozaj rýchly. 😉
No poviem vám, škoricové rolky s malinovou príchuťou... mňam!
Postup:
1. Vločky dáme do mixéra a rozmixujeme na múku.
2. Premiestnime do misky, pridáme PDP a sódu bikarbónu. Dobre premiešame.
3. Postupne pridávame mandľový jogurt a rukami vypracujeme kompaktné cesto.
4. Dosku si poprášime bezlepkovou múkou a cesto vyvaľkáme do obdlžníka. Všetky ingrediencie na náplň zmiešame a rovnomerne posypeme cesto. Rozpustíme si kokosový olej a polejeme náplň.
5. Cesto zrolujeme do rolky a pokrájame na menšie slimáčiky. Zapekaciu misku si vymastíme kokosovým olejom a poukladéme do nej škoricové slimáky.
*Pomedzi slimáčiky môžeme poukladať najkrájané jablko a poliať javorovým sirupom.
6. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút.
7. Nakoniec polejeme mandľovým maslom a necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Popravde, ešte nikdy mi nenapadlo dať do škoricových roliek nejaké ovocie, ale maliny... proste tam akosi sedia! 😍😍 Jednoznačne vyskúšam, vyzerá to vynikajúco 🥰
OdpovedaťOdstrániťSIMPLYBERENICA — Facebook Page — READ ABOUT "5 REASONS TO REDUCE YOUR MEAT CONSUMPTION"