Raspberry Cinnamon Rolls


Vitajte v novom roku!

Ako ste ho začali? Je zjavné, že opäť asi trávime trochu viac času doma a v kuchyni. Napriek tomu, ja sama mám rada recepty, ktoré sú rýchle a ľahko zvládnuteľné. Keď potrebujete práve takýcto rýchly snack alebo jemne-chrumkavé raňajky, skúste klasické škoricové rolky oživiť ovocnou príchuťou, vďaka ktorej si ich zamilujete ešte o niečo viac. Nepoužila som čerstvé maliny, no zvolila som skvelý a veľmi všestranný 100% prášok z mrazom sušených malín, ktorý, ako inak, nájdete na Nutive

Čo sa týka cesta, je to snáď jedno z najjednoduchších, aké môžete pripraviť. Dá sa využiť do viacerých receptov, napríklad aj do štrúdle. Žiadne droždie ani kysnutie. Keď myslím rýchly recept, tak naozaj rýchly. 😉

No poviem vám, škoricové rolky s malinovou príchuťou... mňam! 

Ingrediencie: 
3/4 hrnčeka mandľového jogurtu 
2 čl PDP
1/2 čl sódy bikarbóny

Náplň: 
2 pl škorice 
1 pl kokosového cukru 
3 pl kokosového oleja

Postup: 
1. Vločky dáme do mixéra a rozmixujeme na múku. 
2. Premiestnime do misky, pridáme PDP a sódu bikarbónu. Dobre premiešame. 
3. Postupne pridávame mandľový jogurt a rukami vypracujeme kompaktné cesto. 
4. Dosku si poprášime bezlepkovou múkou a cesto vyvaľkáme do obdlžníka. Všetky ingrediencie na náplň zmiešame a rovnomerne posypeme cesto. Rozpustíme si kokosový olej a polejeme náplň.
5. Cesto zrolujeme do rolky a pokrájame na menšie slimáčiky. Zapekaciu misku si vymastíme kokosovým olejom a poukladéme do nej škoricové slimáky. 

*Pomedzi slimáčiky môžeme poukladať najkrájané jablko a poliať javorovým sirupom. 

6. Pečieme pri 180 stupňoch približne 25 minút. 
7. Nakoniec polejeme mandľovým maslom a necháme vychladnúť. 

Prajem dobrú chuť!

                      




1 komentár

  1. Popravde, ešte nikdy mi nenapadlo dať do škoricových roliek nejaké ovocie, ale maliny... proste tam akosi sedia! 😍😍 Jednoznačne vyskúšam, vyzerá to vynikajúco 🥰

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "5 REASONS TO REDUCE YOUR MEAT CONSUMPTION"

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité