Vegan Banana Bread



Vitajte späť!


Lockdown - day 1. Áno, presne tak. Opäť zažívame asi to, čo nikto z nás nechcel. Ale to znamená aj viac času strveného v kuchyni, a mne to teda vôbec neprekáža. Čo vy? Plánujete skúšať nejaké recepty, ktoré ste si uložili, no ešte na nich nebolo dostatok času? Ja rozhodne!  


Napriek tomu, že zas raz ostávame všetci doma, som sa rozhodla tento obohatiť blog o ďalší recept, ktorý nesklame za žiadných okolností. 


Klasický "banana bead" poznajú všetci. Avšak ingrediencie sa dajú nahradiť viacerými spôsobmi, a predsa vznikne takýto krásny nadýchaný chlebík. Vo vegan verzii, samozrejme. 


Zdravý, nutrične vyvážený a chutne sladučký! Tento je však ešte o niečo viac špeciálny. Pridala som do neho Banánavé Latte. Firma Nu3o je jedna skvelá slovenská spoločnosť, ktorá za zameriava na zdravý životný štýl a povzbudzuje ľudí k tomu, že vymeniť kávu za niečo zdravšie a plnohodnotnejšie, je niekedy skutočne prospešné pre naše fyzické, ale aj mentálne zdravie. Ponúkajú 100% nezkofeínové lattéčka, ktoré sú navyše bez lepku a bez laktózy. Nájdete tam produkty nadupanésuperpotravinami ako je kurkuma, kakao, škorica alebo taká mofrá spirulina. Mňam! V BIO kvalite si ho vychutnáta za studena, za tepla alebo v mňamóznych koláčoch, ktoré si pripravíte v pohodlí domova. 


Okrem iného sú tieto nápoje super všestranné. Musím sa priznať, že ja kávičkár ni som, no za to ich viem bohato využiť do svojích raňakoj, smoothies alebo, ako som spomenula, rôznych koláčov. Určite o nich budete odo mňa ešte počuť, nakoľko sú mojou každodennou šúčasťou. 😍


Takže... kávičkár-nekávičkár... Nu3o nápoje sú pre vás!!! 😜 


Navštívte ich obchod tu


                                                          
                

Teraz sa spolu poďme vrhnúť na sľúbený recept. 👇


 Ingrediencie:

  • 2 zrelé banány
  • 150 g ovsené vločky (pomleté na múku)
  • 100 g špaldová múka
  • 6 ks datle
  • 70 g kokosový olej, rozpustený
  • 100 ml ovsené mlieko
  • 1 PL ľanové semienka
  • 1 PL bananové latte
  • 2 ČL prášok do pečiva 
  • 1 ČL sóda bikarbóna 
  • 1ČL škorica
  • 1/2 ČL vanilkovej arómy 

Postup: 

  1. Rúru si predhrejeme na 180℃. 
  2. Ľanové semienka zmiešame s 3 PL vody a necháme ich napučať. 
  3. Vezmeme si väčšiu misu, do ktorej dáme pomleté ovsené vločky, špaldovú múku, bananové latte, vanilkový prášok, škoricu, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a datle najkrájané na menšie kúsky. 
  4. V ďalšej miske si rozpučíme banány vidličkou a zmiešame s kokosovým olejom a mliekom. 
  5. Všetky ingrediencie spojíme a dobre premiešame. Musíme dať pozor na to, aby sme cesto “nepremiešali”, preto nemiešame príliš dlho. 
  6. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. 
  7. Na vrch môžeme pridať extra banán, orechy alebo to, čo máte radi. 
  8. Pečieme približne 40-45 minút.
                  



Využime tento čas pre seba, poďme sa stíšiť a nájsť hlavne pokoj vo svojom vnútri, a to aj napriek tejto stresovej situácií. 

Prajem každému množstvo síl v tomto nie ľahkom období a dobrú chuť v pohodlí domova. 

Dáme to! 💕

Zverejnenie komentára

simplicité