MYLO Cosmetics - Review


Na mojom blogu ste sa už mohli stretnúť so starostlivosťou o telo. Nie je pravda, že starostlivosť o telo tak trochu zanedbávame? Skôr sa zameriame na pleť a rozmaznávame iba ju. Prípadne siahneme o niečo nižšie do oblasti dekoltu, pretože, povedzme si pravdu, ak pozeráme skin care routines hollywoodskych herečiek, modeliek a ďalších známych osobností, výrok každej z nich znie: “DON’T FORGET YOUR NECK!” :). A je to pravda.

Ak túžite po čistej pokožke, ktorá sa vám odvďačí zdravým vzhľadom, kľúčom je predsa starostlivosť. Preto by sme nemali zabúdať rozmaznávať každú končatinu, každý záhyb, každú vrásku, každú striu.

Mylo sa mi dostalo do rúk úplne náhodne. Keď som ich objavila, samozrejme, ako prvé ma očaril jednoduchý dizajn obalov vyrobených s ohľadom na životné prostredie a možnosť recyklácie. Prírodná kozmetika v sklenených vratných obaloch je konečne tu! Ale ja som jednoducho už na prvý pohľad vedela, že tá kozmetika bude o niečom inom. Čoraz viac a viac sa stretávame s ručne vyrábanou a prírodnou kozmetikou pochádzajúcou zo Slovenska. Taká je aj značka Mylo. Možno si poviete, že ručne vyrábanej kozmetiky inšpirovanej prírodou je už na našom trhu príliš veľa. Áno, musím sa priznať, že ani ja som nevedela, ktorej môžem dôverovať a ktorej, naopak, nie. Ako silná alergička som mala trochu obavy a rešpekt, a tak som sa do prírodnej kozmetiky púšťala veľmi, ale veľmi opatrne. Keď som sa však trošku začala zaujímať o zloženie a ingrediencie, bola som si istejšia.

Prvé kroky kozmetiky Mylo vedú do roku 2013. Už teraz vám viem dosvedčiť, že ich filozofia nie je úplne obyčajná. Používa iba tie najkvalitnejšie prírodné zložky, lokálne suroviny, čo je úplne úžasné, a, samozrejme, organické. Produkty tejto kozmetiky neobsahujú palmový olej, alkohol, syntetické ani umelé farbivá, parafín, vazelínu či živočíšne tuky. Asi viem, na čo pomyslíte: “Veľa prírodných produktov pokožku vysušuje.” To je tiež pravda. Mne sa to stalo napríklad pri vlasovej kozmetike. Hoci 99% zložiek je prírodného pôvodu, všetky tieto zložky sú vyberané obzvlášť precízne a dôkladne, preto zabezpečia vášmu telu správnu výživu. Presvedčite sa o tom pri popise jednotlivých produktov. :)

Okrem toho, táto ručne vyrábaná kozmetika obsahuje vegánske produkty, ale aj produkty obsahujúce včelí vosk, ktorý sa považuje za veľmi účinný. Je certifikovaná a dermatologicky testovaná.

Keďže som balíček obdržala v rámci spolupráce, z ich stránky som si vybrala 3 produkty, ktoré ma hneď zaujali a neváhala som. Poďme si ich spolu priblížiť.


Píling na telo - CITRÍN

Telový píling pre niekoho môže, no nemusí byť žiadna novinka. S pleťovým pílingom, resp. exfoliáciou ste sa už možno stretli, no čo ten na telo? Ja ich už mám odskúšaných niekoľko a priznávam, že sú jednoducho úžasné. O tom ma presvedčili samotné produkty, a tak som nemohla neskúsiť tento luxusný Citrín. Okrem úžasnej vône, ktorú majú snáď všetky produkty, ma uchvátil zložením a celkovým prvým dojmom.

Hlavnou zložkou tohto telového pílingu je epsomská soľ bohatá na horčík. Horčík udržiava pokožku hydratovanú, preto je účinný v boji s najmä suchou pokožkou. Pokožku upokojuje a pomáha bojovať aj s nepríjemnými vyrážkami. Tiež sa považuje za protizápalový a pomáha syntetizovať oleje, ktoré naša pokožka produkuje na svoju ochranu. Výhodou pílingov s prírodným zložením, je to, že sú zvyčajne veľmi dobre znášané aj citlivou pokožkou.

Ďalšou dôležitou zložkou je olej z mandarínky, ktorý obsahuje linalol, geraniol a metylester kyseliny antranilovej. Pôsobí upokojujúco a má uspávací účinok, čo je dobrá voľba pred večerným uložením sa do postele. Vôňa tohto oleja sa veľmi často využíva aj pri výrobe parfúmov.

Telový píling je jedným zo spôsobov ako podporiť prirodzenú detoxikáciu tela a jeho výhody sú nespočetné. Príjemne štekliace kryštáliky a nakoniec bábätkovsky hladká pokožka po celom tele. S exotickými olejom z mandarínky, ylang-ylang, neroli a pačule píling značky Mylo dôkladne odstráni odumreté bunky a nepochybne zlepší mikrocirkuláciu v pokožke. Asi vás neprekvapí, že nedostatočné odlupovanie spôsobuje upchávanie pórov a ich následne zanesenie nečistotami alebo infekciami. Takto dôkladne očistená pokožka dokáže lepšie vstrebať hydratáciu a výživné látky z krémov a ďalších obľúbených telových mliek. Pokožka bude, okrem iného, krásne prevoňaná, jemná a o mladistvom vzhľade už nebudete iba snívať. Spraviť si peeling je bez debaty odmena, ktorú si raz za predsa zaslúžime.

Použitie: Na navlhčenú pokožku naneste potrebné množstvo pílingu, ktorý následne vytvorí ľahučkú penu. Chvíľu pokožku masírujte, pílingové čiastôčky sa jemne roztopia, a následne opláchnite. Najlepšie je produkt nanášať suchými rukami, aby sa do neho nedostala voda. Píling je tiež vhodné aplikovať maximálne 1-2x do týždňa, aby sa pokožka nepoškodila.


Dezodoračný sprej - OSVIEŽENIE

Priznám sa, že klasický “drogerkový” dezodorant som nepoužila už veľmi dlho. Možno vás to prekvapí, ale dezodoranty ako Dove, Nivea atď. mi vôbec, ale vôbec nevoňajú. Nie je to, samozrejme, iba o vôni, no aj o ich zložení. Bežné parfumované dezodoranty vašu pokožku skôr vysušia, a preto aj prírodné vône ako je pomarančový kvet a citrusové vône na mňa pôsobia oveľa lepšie. Zároveň viem, že svoju pokožku “nepoškodzujem”.

Dá sa teda dosiahnúť suché a voňavé podpazušie prírodnou a šetrnou cestou? Rozhodne!Tentokrát bude “reč” o dezodoračnom spreji s názvom Osvieženie. Keďže sa jedná o prírodný dezodorant z rastlinných zložiek, hliník v ňom určite nenájdete. Spomenutý hliník v dezodorantoch často spôsobuje nežiaduce podráždenie alebo nepríjemné alergické reakcie. Môže dokonca uzatvárať potné kanáliky, to znamená, že bráni odplavovaniu škodlivých toxínov. Následne sa vstrebáva do nášho tela, kde nám škodí. Navyše, obal toho produktu je elegantný, sklenený a nepriehľadný, čo je skvelé, lebo obsah tak ostáva maximálne čerstvý.

Dezodorant, ako asi každý iný, nezabráni poteniu úplne. Ale to by nemal byť žiaden problém, pretože to nie je tak náším cieľom. Ak sa vrátime späť k zloženiu, v dezodoračný spreji Osvieženie nájdete opäť iba prírodné bylinné extrakty, vďaka ktorým sa spomalí tvorba bakrérií spôsobujúcich nepríjemný zápach z podpazušia. Škodlivé toxíny sa budú spokojne odplavovať a vy nemusíte mať strach o svoje zdravie či zdravie pokožky.

Ďalšou, menej známou obsiahnutou zložkou, je pačuli. Viete, čo to je? Táto voňavá zložka sa do mnohých výrobkov pripravuje z tropickej byliny zvanej pačula obyčajná. Je aromatická, so zemitou vôňou, a preto našla svoje uplatnenie najmä v kozmetickom priemysle. Je to tároveň jedným z najstarších éterických olejov, protože po stáročia bol použivaný napríklad na liečbu akné a bolesť hlavy. Čo sa týka ďalších účinov, v krátkosti vám zaujme aj to, že môže dopomôcť k lepšiemu a pokojnejšiemu spánku, zmierniť nespavosť, má antidepresívne účinky, pôsobí protizápalovo a môže byť užitočný pri rozličných kožných a ekzémových zápaloch.

Ak sa teda túžite vyhnúť nebezpečným komerčným dezodorantom, no zároveň je vaša pokožka v okolí podpazušia precitlivená na sódu bikarbónu obsiahnutú vo väčšine tých prírodných, Osvieženie je, nepochybne, správne riešenie. Ešte dodám, čo som si všimla a príjemne ma prekvapilo, je to, že nedráždi pokožku ani po holení.

Použitie: Osvieženie aplikujem priamo do podpazušia aj niekoľkokrát denne a vôbec sa nemusíte báť ho použiť ani pod čierne oblečenie. Rýchlo vsakuje do pokožky a nemusíte sa obávať vzniku nepekných škvŕn. Naopak, dodá iba čisté prírodné osvieženie, tak, ako to má v názve, a to je v lete na nezaplatenie. Pred použitím ho nezabudnite dobre pretrepať.

Nájdete tu!



Jemný krémový dezodorant - KVETINOVÁ PAZUŠKA

Tak na tento produkt som sa tešila asi najviac. Je to vôbec prvýkrát, čo som vyskúšala krémový dezodorant. Nie, žeby som o ňom nevedela, ale nejak si ešte v mojej kúpelni nenašiel miesto. Teraz sa to zmenilo a hrdo si našiel svoje umiestnenie na poličke :). A to nepíšem iba tak, pretože tento produkt je hotový zázrak. Áno, to ho dokonale vystihuje. A vlastne všetky doposiať mnou vyskúšané produkty Mylo.

Tak ako pri všetkých produktoch od Mylo, aj tento deodorant s názvom Kvetinová pazuška je vyrobený iba z rastlinných látok netestovaných na zvieratách. Kokosový olej mnohý z nás poznajú ako vhodný doplnok stravy, no využíva sa i v kozmetike. Krémový dezodorant značky Mylo už dávno spoznal jeho silu, a tak sa stal základom pri jeho výrobe. Kokosový olej má silné antibakteriálne vlastnosti a je vhodný práve aj ako prírodný deodorant proti zapáchajúcemu potu.

Ďalšími zložkami sú škrob z maranty, farnesol či napríklad lemonester. Maranta je tropická rastlina pestovaná pre potravinárske a lekárske účely, takže ďalšich zbytočných chemikálií sa v tomto príade nemusíme báť. Ďalej taký farnesol pohlcuje ľudký pach a môže mať protirakovinotvorné účinky. Upravuje sekréciu, čiže tvorbu potných žliaz a prirodzene sa nachádza v esenciálnych olejoch ruží alebo citrónovej trávy.

Dôležité je spomenúť aj to, že Kvetinová pazuška nebráni poteniu úplne, pretože to je pre ľudské telo prirodzené a nutné. Ovplyvňuje iba "vôňu" potu a kontroluje vlhkosť. Čo sa týka nanášania, niekomu môže prísť veľmi zvláštne, že tento dezodorant je vlastne akoby krém, ktorý si musíte dať na prsty, aby ste ho dokázali správne naniesť. Napriek tomu, Kvetinová pazuška sa nesmierne dobre a jednoducho rozotiera a nezostávajú po nej žiadne hrudky. Pokožka je po nanesení hebká, hladká a hydratovaná. Nehovoriac o tom, že bonusom je čarovná vôňa. Preto moja skúsenosť s krémovým dezodorantom rozhodne nie je posledná.

Použitie: Produkt je najlepšie aplikovať čistými a suchými rukami. Tenkú vrstvu dezodorantu naneste do oblasti pazušky, no pre 100% účinok dbajte na to, aby vaše podpazušie bolo taktiež čerstvo umyté a suché. Kvetinovú pazušku môžete aplikovať rozhodne aj viackrát denne.

Nájdete tu!


Nestačí vyrábať kozmetiku, ktorá by nás mala “len” skrášliť, je potrebné, predovšetkým, prepojenie vedomostí, lásky k práci, lásky k prírode a ľuďom. Výsledkom toho môže byť práve kozmetika, akou je MYLO.

Úplne na záver ešte pridám ich výstižné a pravdivé motto:
Nezabúdaj, že najdôležitejšie je zdravie tvojho tela... preto ho rozmaznávaj! :)

Zverejnenie komentára

simplicité