Slivkové Tofu Knedle



Vitajte späť!


Slivkové knedle sú obľúbená slovenská klasika, ale u mňa jednoznačne vyhrávajú v tofu verzii. A tie sú zas moje obľúbené. Neochutené tofu môžete pridať do množstva sladkých receptov, čím zvýšite aj ich nutričnú hodnotu a dodáte bielkoviny. V tomto recepte je absolútne skvelé a aj vďaka nemu je cesto lahodne jemné a faaakt chutné. Čo sa týka ovocia, to striedam podľa sezóny, takže neváhajte vyskúšať aj jahody, marhule, čučoriedky atď. Navyše, môžete ich úplne ľahko zamraziť a vytiahnuť kedykoľvek počas týždňa ako domáci “polotovar”. 😊 


Ja som knedle tradične ozdobila posýpkou, ktorú som sa opäť snažila pretvoriť do o niečo zdravšej verzie, a sušenými slivkami z mojej obľúbenej Nutivy (pre e-shop kliknite TU), ktoré im dodali ten pravý šmrnc. Sušené slivky som sa naučila jesť po niekoľkých rokoch (teda prišlo to s vegánstvom) a nechápem, kde som dovtedy bola. Sušené ovocie milujem a snažím sa ho dávať takmer do každých raňajok. Obzvlášť niektoré, ktoré nájdete na www.nutiva.sk, neobsahuje pridaný cukor, takže je to vždy výborná voľba. Okrem orechov a iných kvalitných ingrediencií, tam nájdete práve aj sušené ovocie, kandizované ovocie či ovocie sušené mrazom, ktoré je takisto výborným zdrojom rôznych minerálov a vitamínov. 


Slivkové knedle ako od babičky àla vegan. 😜 Tak poďme na to! 



Ingrediencie: 
100 g hladkej špaldovej múky (alebo bezlepkovej) 
200 g tofu natural 
1 pl javorového sirupu 
2-3 pl rastlinného mlieka 
Čerstvé slivky


Posýpka: 
5 pl celozrnných ovsených vločiek (rozmixovaných na hrubo)
1,5 pl rastlinného masla  
1 pl kokosového cukru 


Postup: 
1. Tofu, múku, sirup a mlieko dáme do misky a rukami vypracujeme kompaktné cesto. Podľa potreby dodáme mlieko alebo múku. 
2. Cesto rozdelíme asi na 6 častí (podľa toho, či chcete menšie, alebo väčšie knedle) a spravíme placku. 
3. Do guliek balíme umyté a odkôstkované slivky. Potom ich vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na vrch (3-5 minút). 
4. Na panvici medzitým ohrejeme maslo, na ktorom opečieme rozmixované ovsené vločky a cukor. 
5. Slivkové tofu knedle podávame s posýpkou a sušenými slivkami. 

Dobrú chuť! 



2 komentáre

  1. Ty vždy vieš, ako mi spraviť chute 😍😋 Knedle som ešte nikdy nerobila, vždy sa mi to zdalo príliš komplikované, ale tvoj recept vyzerá jednoducho, takže mu skúsim dať šancu 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Ako na minimalizmus — správna organizácia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hahaa, si zlatá :D určite s tým nebudeš mať problém, je to naozaj jednoduchý recept, a o to sa väčšinou aj snažím :)

      Odstrániť

simplicité