Slivkové knedle sú obľúbená slovenská klasika, ale u mňa jednoznačne vyhrávajú v tofu verzii. A tie sú zas moje obľúbené. Neochutené tofu môžete pridať do množstva sladkých receptov, čím zvýšite aj ich nutričnú hodnotu a dodáte bielkoviny. V tomto recepte je absolútne skvelé a aj vďaka nemu je cesto lahodne jemné a faaakt chutné. Čo sa týka ovocia, to striedam podľa sezóny, takže neváhajte vyskúšať aj jahody, marhule, čučoriedky atď. Navyše, môžete ich úplne ľahko zamraziť a vytiahnuť kedykoľvek počas týždňa ako domáci “polotovar”. 😊
Ja som knedle tradične ozdobila posýpkou, ktorú som sa opäť snažila pretvoriť do o niečo zdravšej verzie, a sušenými slivkami z mojej obľúbenej Nutivy (pre e-shop kliknite TU), ktoré im dodali ten pravý šmrnc. Sušené slivky som sa naučila jesť po niekoľkých rokoch (teda prišlo to s vegánstvom) a nechápem, kde som dovtedy bola. Sušené ovocie milujem a snažím sa ho dávať takmer do každých raňajok. Obzvlášť niektoré, ktoré nájdete na www.nutiva.sk, neobsahuje pridaný cukor, takže je to vždy výborná voľba. Okrem orechov a iných kvalitných ingrediencií, tam nájdete práve aj sušené ovocie, kandizované ovocie či ovocie sušené mrazom, ktoré je takisto výborným zdrojom rôznych minerálov a vitamínov.
Slivkové knedle ako od babičky àla vegan. 😜 Tak poďme na to!
Ty vždy vieš, ako mi spraviť chute 😍😋 Knedle som ešte nikdy nerobila, vždy sa mi to zdalo príliš komplikované, ale tvoj recept vyzerá jednoducho, takže mu skúsim dať šancu 🥰
OdpovedaťOdstrániťSIMPLYBERENICA — INSTAGRAM — NOVÝ ČLÁNOK: Ako na minimalizmus — správna organizácia
Hahaa, si zlatá :D určite s tým nebudeš mať problém, je to naozaj jednoduchý recept, a o to sa väčšinou aj snažím :)
Odstrániť