Raw Snickers Bars


Vitajte!


Snickers ... obľúbená sladkosť asi nie jedného z nás. Ten karamel a chrumkavé arašidy. Mňam! No dobre, ale poďme k veci. Raw koláče patria medzi moje najobľúbenejšie a nejakých zopár ľudí som na nich už naučila. 😁  Samozrejme, domáce vegan Snickers tyčinky nebudú chutiť ako tie z obchodu, no je to hlavne o novej chuti, inšpirácií a kreativite, ktorá vie byť niekedy aj liekom. Navyše, tento recept je veeeeľmi jednoduchý, pretože som ho mala hotový asi za 15 minút. Naozaj vám stačí pár ingrediencií a ste good to go. Je tiež veľmi sýty, keďže obsahuje zdravé tuky, ale nebojte sa dopriať si. 😋 


Na karamel odporúčam použiť Medjool datle, ktoré sú väčšie a šťavnejšie, takže aj konzistencia bude omnoho lepšia. Ja som pred nedávnom objavila Oh dates!, ktorí ponúkajú okrem Medjool datlí aj Sukkary datle. Samozrejme, všetko v 100% BIO kvalite, bez pridaného cukru, pesticídov či chemikálií.  Na ich stránke sú väčšinou vo výhodných baleniach a za super ceny, tak určite mrknite. Určite sa chystám aj na nejaké ďalšie recepty z datlí, keďže sú skvelým zdrojom energie, vitamínov, minerálov, bielkovín, sacharidov či vlákniny. Proste by som ich jedla každý deň. 😅 Poďme teda na dnešné domáce Snickersky. 



Ingrediencie:

Základ: 

2 hrnčeky mandľovej múky

1 pl mandľového alebo arašidového masla 

3 pl kokosového oleja

1-2 pl javorového sirupu 

1/2 čl mletej vanilky 

Štipka soli


Karamel:

100 g datlí Oh dates! (namočených 30 minúť vo vriacej vode)

2 pl arašidového masla

1 pl vody (z datlí)

Štipka soli


Mix orechov (arašidy, mandle)

50 g horkej čokolády 


Postup: 

1. Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie. 

2. V miske zmiešame všetky ingrediencie na základ. Túto zmes prenesieme do formy a roztlačíme na pevnú rovnpmernú vrstvu. Vložíme do mrazničky. 

3. Namočené datle spolu s ostatnými ingredienciami na karamel dáme do mixéra a rozmixujeme na hladko.  

4. Vyberieme formu z mrazničky a na základ rovnomerne rozotrieme karamelovú vrstvu. Posypeme orechmi a dáme späť do mrazničky aspoň na 3-4 hodiny. 

5. Keď je dezert stuhnutý, vyberieme z mrazničky a ostrým nožom nakrájame na rovnaké časti. 

6. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a polejeme ňou snickers tyčinky. 


Dobrú chuť!  






Zverejnenie komentára

simplicité