La Roche-Posay Cosmetics - Review



Ahojte!


Mám veľmi rada, keď vám môžem napísať o produktoch, ktoré mi na pleti sedia a tiež oceňujem, ak si môžem vybrať produkty, ktoré sú dermatologicky overené a, navyše, priamo z lekárne. Posledné obdobie som mala možnosť vyskúšať niekoľko základných skin care produktov od známej La Roche-Posay a ponoriť sa o niečo viac do tejto značky. 


Všetky produkty, o ktorých vám dnes napíšem nájdete na stránke BENU lekáreň. Online lekáreň BENU ponúka naozaj široký sortiment liekov, doplnkov stravy, vitamínov ale aj vlasovej a pleťovej kozmetiky, ktorá je overená odborníkmi. Samozrejme, kvantita nie je základ, no BENU zaručí aj svojou kvalitou a špecifickým výberom značiek. Vernou zákazníčkou som už nejaký ten čas a vždy tam nájdem to, čo potrebujem. 😊 Na e-shope viete nakúpiť rýchlo a ponúka aj rýchle doručenie či šikovné vyzdvihnutie v lekárni, takže sa nemusíte ničoho obávať. 


PREČO LA ROCHE-POSAY?

La Roche-Posay je francúzska značka dermatokozmetiky, ktorá bola založená v roku 1975. Je jednou z najobľúbenejších značiek francúzskych lekární na trhu vôbec. Ich výrobky sú známe najmä svojimi jednoduchými a citlivými zložkami, ktoré sú priateľské ku každej pokožke. Má minimalistické zloženie, ingrediencie sú poctivo vyberané a odborníci dbajú na prísne pravidlá samotnej výroby. Aj vďaka tomu sa môže pýšiť účinkami, ktoré okamžite upokojuje citlivú a podráždenú pokožku, s ktorou občas bojujeme. Ponúka širokú škálu produktov na ošetrenie všetkých typov pleti, takže si tam každý nájde to svoje. 


Pre mňa je základ hlavne to, že, spolupracuje s dermatológmi a odborníkmi z celého sveta, ktorí vedia navrhnúť presné formuly a inovatívne riešenia starostlivosti o pleť aj pre tú najkrehkejšiu pokožku. Sama som si zažila, keď moja pleť reagovala príliš citlivo a potrebovala som ju "dať dokopy". 😌 Čo je viac, táto značka je navrhnutá tak, že ju môžu používať úplne VŠETCI. Novorodeniatka, ľudia s rôznymi kožnými ochoreniami a tiež pacienti, ktorí podstupujú liečbu rakoviny či mnoho ďalšieho. 


Zameriavajú sa na jedinú hlavnú ingredienciu, ktorou je termálna voda. Je nevyhnutným základom každého prípravku a "zbierajú" ju z jednej špecifickej oblasti vo Francúzsku s vysokým obsahom selénu. V krátkosti, selén nájdete v rámci mnohých doplnkov stravy a existuje o ňom niekoľko rôznych štúdií. V zásade ide o minerál, ktorý má vysoký obsah antioxidantov s mnohými pozitívnymi účinkami na ľudské telo. Antioxidanty vlastne zabráňujú všetkým nečistotám, ktorá ničia a škodia našej pleti. 


Avšak, veľkou výhodou je, že táto klinicky zameraná značka je dostupná širokej verejnosti, dostupná pre širší trh, a to za priateľné ceny. 😊


TOLERIANE

Ja som si tentokrát vybrala 2 rady, o ktorých by som vám rada napísala. Prvá je "Toleriane", ktorá je priamo určená na citlivú pleť, keďže obsahuje minimum ingrediencií. Vďaka tomu sa nemusíte obávať ani žiadnych alergických reakcií, no to platí pri všetkých produktoch La Roche-Posay. 


Snáď asi najznámejší produkt z tejto rady je ich TOLERIANE ČISTIACI KRÉM. Mnoho ľudí si neuvedomuje, že čistenie pleti môže byť najcitlivejším krokom v našej skin care rutine. Osobne mám citlivú a celkom suchú pokožku, takže vždy si dám záležať na tom, aký nový produkt testujem. Tento produkt je presne na takúto pleť. Citlivosť pleti pocítim hneď, keď cestujem (napríklad). Vtedy sa mi objaví omnoho viac začervenaných a suchých miest a tiež vyrážky. Ale tento produkt je úžasný a máte pri ňom pocit, že kožná bariéra je 100% chránená. Preniká hĺbkovo do pokožky a vyháňa všetky odumreté bunky a zanesené póry. Mnoho ľudí má, naopak, mastnejšiu pleť (obzvlášť T zónu) a potrebujú svoju pleť dôkladne vyčistiť bez toho, aby si ju ešte viac poškodili. A tento produkt je na to ako stvorený! Má zároveň veľmi zaujímavú krémovú textúru a sa výborne nanáša. Následne zanecháva pokožku jemnú a hydratovanú, nie je zbytočne príliš napnutá a nedráždi ju. Používam ho aj na odlíčenie make upu, takže za mňa super! 


Ďalej som si z tejto rady vybrala aj TOLERIANE SENSITIVE KRÉM. Je jasné, že už hneď pri prvom použiťí si všimnete textúru, vôňu a všetko okolo toho. Celkovo sa mi páči, že produkty La Roche-Posay sú bez vône a zápachu. To im dodáva pravú čistotu. Čo sa však týka textúry, napriek tomu, že je veľmi jemná, zároveň je aj hydratačná. A to predsa chceme. Má jednoduchý zoznam ingrediencií a medzi nimi nájdete zložky ako niacínamid a glycerín, ktoré sú veľmi vďačné, zmierňujú akékoľvek podráždenie a pôsobia ukľudňujúco. 



CICAPLAST
 

Z trošku inej rady som si vybrala CICAPLAST BAUME B5Každý z nás potrebuje produkt, ktorý je viac-menej univerzálny a nepoužíva ho zrovna každý deň. Stane sa, že naša pokožka je podráždená alebo sem-tam sa vyhodí nejaký pupienok, vyrážka alebo akékoľvek iné začervenanie/podráždenie. Vtedy nastupuje na rad práve cicaplast baume B5. Tento produkt je fantastický, pretože pôsobí upokojujúco a obsahuje Madecassoside. Pôsobí protizápalovo, napomáha hojeniu a obnove kožnej bariéry. Pomáha teda zrýchliť celkové hojenie podráždenej, popraskanej pokožky alebo pokožky po menších dermatologických zákrokoch. Ďalej obsahuje pentanol, čo je vitamín B5, a ten redukuje bolesť. Konzistencia je o niečo iná a skôr pripomína nejakú pastu, teda je tuhšia. 


Posledný produkt, o ktorom vám napíšem, je CICAPLAST LEVRES (BALM). K perám by sme sa mali chovať ako ku zvyšku pokožky či pleti. Mysleli ste si niekedy, že môžete byť alergické na balzam na pery? No, tak to veru nie je. Pravdepodobne je to zložka (alebo zložky), ktoré spôsobujú, že sú vaše pery ubolené, suché, popraskané a zúfalo potrebujú hydratáciu. A to hlavne v zime. Sama mám so suchými perami veľký problém a v tomto období je to taktiež veľmi intenzívne.  


Veľa balzamov obsahuje napríklad mentol, ktorý vie byť pre pery veľmi nepríjemný, hoci pri prvom použití sa tak nejaví. Spôsobí, že máte pocit pekných, väčších pier a taaaak ďalej. Pravdou je, že pery ešte viac vysušuje, takže mojím odporúčaním je, aby ste sa mentolu v balzamoch rozhodne vyhýbali. 


Tento skvelý cicaplast lip balm mentol neobsahuje a môžete ho používať niekoľkokrát denne, podľa potreby. Dokonca je vhodný pre ženy, mužov aj deti. Obnovuje  ochrannú bariérovú funkciu pier, takže ak máte veľmi suché a popraskané pery, tento produkt zanecháva pery vo svojom prirodzenom stave. Neobsahuje ani minerálne oleje, ktoré upchávajú póry a spôsobujú vyrážky v oblasti úst a brady. Naopak, obsahuje spomenutý glycerín či bambucké maslo, ktoré je super vyživujúce a liečivé. 



Ak by som to mala zhrnúť do pár slov, pre mňa La Roche-Posay zaujíma miesto medzi špičkovou "drogerkovou" starostlivosťou o pleť. Dostupné výrobky sú zložením čisté, účinné a vhodné pre citlivú pokožku. Veľkým plusom je, že produkty sú bez vône, pretože sa stáva omnoho náročnejšie nájsť značku, ktorá sa zameriava práve na toto. 


Navyše sú cenovo dostupné pre širšiu verejnosť, a tak má čoraz viac ľudí prístup ku kvalitnej starostlivosti o pleť. Taktiež si myslím, že v dnešnej dobe veľa z nás vie oceniť spoľahlivý a rýchly internetový obchod, ako je práve aj lekáreň BENU, kde vám s radosťou poradia a vy si viete dobre vybrať. 😊


Nájdete ich: 

IG: https://www.instagram.com/benu_sk/

FB: https://www.facebook.com/benulekarensk/


5 komentárov

  1. Značku, samozrejme, poznám, ale zatiaľ som od nich ešte nič neskúšala. Produkty, ktoré si vybrala, vyzerajú všetky veľmi dobre, vďaka za článok! 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Co se skrývá za naším blahobytem — Výletní lodě

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A tak bokom, na webe máme návod, ako aktualizovať widget Instagramu na SnapWidget, aby sa ti fotky zobrazovali normálne → https://www.simplythestudio.com/instagram-update/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeejda, vďaka, hneď to idem pozrieť, lebo som si s tým nevedela poradiť ;)

      Odstrániť

simplicité