Mix It! Vegan Gluten-free Breakfast

Prajem vám krásny začiatok nového mesiaca a týždňa!


Strava môže byť tou najúčinnejšou medicínou alebo aj tým najnebezpečnejším jedom. Hlavne v tejto situácií a v tomto období. Osobne, nedám dopustiť na výživné raňajky, ktoré vás nakopnú a cítite sa vďaka ním plní energie. Je dôležité, aby bol váš jedálniček čo najpestrejší, a aj preto je potrebné striedať rôzne zdroje tukov, bielkovín, ale aj sacharidov. To správne množstvo nám predsa neublíži. 



Niektorí ste si už mohli všimnúť, že práve kaša na raňajky je môj úplný must-have a nedám na ňu dopustiť za žiadnych okolností. Snažim sa striedať nesmrteľné ovsené vločky, pohánkové, cirokové či quinoa vločky, pšeno a iné. Raňajková kaša sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a dokážete si ju vylepšiť a "natuningovať" podľa vlastnej chute. Navyše sa perfektne hodí aj to tohto jesenného počasia. Určite sa môžete tešiť na ďalšie recepty, ktoré na vás čakajú. 😉


Preto by som dnes chcela vašu pozornosť upriamiť na jednu skvelú firmičku. Keď som zistila, že mix.it ponúkajú možnosť namixovať si vlastnú kaša a müsli, neváhala som. Chutné a kvalitné suroviny sú pre nich základ, takže už z akéhokoľvek výberu nemôžete byť sklamaní. Navyše, na ich stránke nájdete aj vegánske a prirodzene bezlepkové suroviny (pre ktoré som sa rozhodla aj ja), takže tento spôsob je výborný pre ľudí s intoleranciou. Dobre, ešte som neskončila... orechy, semienka, mrazom sučené ovocie, mixitky či orechové maslá... ich výber je skutočne bohatý. Jeden klik a namixujete si vlastné raňajky. 😋


Bonusom je, samozrejme, aj to, že si pri svojej objednávke môžete zadať ECO balenie, čím si zvolíte udržateľnejšiu cestu, a šetríte tak životné prostredie. Za to ide mix.it opäť veľké PLUS. 


Najkrémovejšiu kašu a úžasné müsli si naozaj neviem vynáchvaliť a sú mojou novou raňajkovou závislosťou, preto vám odporúčam ich vyskúšať čo najskôr. 




Pokiaľ by ste chceli vedieť, aké suroviny som dala dokopy, tak čítajte👇: 


Vegan bezlepková kaša

- gaštanovka (ryža, gaštanová múka, sladový výťažok bezlepkový)

- strúhaný kokos

- lyofilizované slivky 

- Baobab


Vegan bezlepkové müsli

- chrumkavý bezlepkáč (ovos siaty bez lepku, ryžové a pohánkové lupienky)

- makadamové orechy

- lúpané konopné semienka

- kešu orechy

- sešené figy

- sušená moruša 




RECEPT


Ingrediencie: 

40 g namixovaná mix.it kaša
1 čl maca prášok
150 ml ovsené mlieko 


Postup: 

1. Do hrnca dáme kašu a zalejeme vriacou vodou. 

2. Následne pridáme ovsené mlieko, maca prášok a miešame, aby nevznikli hrudky. 

3. Keď nám kaša začne vrieť a zhustne na požadovanú konzistenciu (trvá to asi 2 minúty), dáme ju do misky. 

4. Dozdobíme a môžeme podávať. 



Dobrú chuť! 


Sychravé jesenné počasie, huňaté ponožky, deka a teplá kaša. Čo viac? Aké sú vaše obľúbenné raňajky v tomto chladnom období? 




1 komentár

  1. Hneď na začiatok — tvoje breakfast fotky sú úplne #GOALS. Ja nechápem, ako to robíš, ale každá jedna je stelesnenie dokonalosti a všetko vyzerá tak chutne, že by som to hneď chcela zjesť!
    O ECO balení pri Mixit som nevedela, ale hneď ma to veľmi zaujalo, tak určite mrknem na ich web 😍😍

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "LET'S START A B(R)AND"

    OdpovedaťOdstrániť

simplicité